| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
manolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 16:51 Заглавие: Търся схема на tv Realcolor |
|
|
| Търся схема на tv Realcolor модел DCS-412ME.Номера на шасито е 4859800990-05,за което някъде пишеше че е аналог на C-38N.Състав-ТА7698АР,ТА7680АР,вертикална с транзистори,захранване с STR451. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 19:15 Заглавие: |
|
|
Кажи и какъв ти е проблема може би по лесно ще ти помогнем.С тия интеграли има много марки телевизори. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 1:23 Заглавие: |
|
|
Проблема първоначално беше във вертикала,транзисторите ги смених също така и кондензаторите.След запускане се оказа,че има дефект в отклонителната система и по точно ХО.ТВ-то е 14 инчово с дебела шийка,но му сложих ОС от 20 инчов голдстар.Вързах последователно бобините на вертикала.Предполагам че замяната е удачна . В крайна сметка тв тръгна ,но с изображение тип бъчва . Точно на това място потърсих схема ,понеже открих съпр.R322 с видимо потъмняване в схемата за корекциите.Измерено дава 510ома/0.5вт ,но и първия пръстен определено е зелен за другите може да се гадае.В единия край е вързан към 16волта идващи от тхо ,а другия към феритен трансформатор.При проба с 50ома изображението се нормализира ,но грее.Последно му сложих 220ома/1вт.но мисля че трябва да пробвам и с друга ОС но нямам под ръка. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 8:34 Заглавие: |
|
|
По моите науки не ти съвпада отклонителната система .Или не е хубаво довкарана или е с друг ъгъл.14" телевизор не прави бъчвообразни изкривявания според мен. Скоро и аз имах проблем с един 21" кинескоп.Пробила му беше и на него системата но не можах да му сложа друга от друг 21" именно защото точно там където се доближава системата към балона на кинескопа при тоя кинескоп шийката е направена по тумбеста и системата не може да влезе хубаво .Така че според мен всичко е от системата. Можеш за проба да свалиш от друг и да се убедиш окончателно. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 8:58 Заглавие: |
|
|
| Благодаря! Ще пробвам с друга. При тази в краищата е нарушена чистота на цвета,макар че на сто процента няма да се постигне изчистване. |
|
|
 |
|