| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Румен Канчев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 01, 2004 17:34 Заглавие: TV JVC AV-1431TEE |
|
|
Колеги, имам два( JVC AV-1434TEE) такива ТВ - та за ремонт .За шасито не съм сигурен , но намерих следния надпис-CKF0738-CH2-1 Имат един и същ дефект.Черен екран(има високо) , има говор и има скриин графика(канали и менюта се визиолизират) .Смених TB1226EN (МЧУ ,развивки, цветност и т.н.) , но без успех.Понеже и двата имат абсолютно един и същ дефект предполагам , че става въпрос за някакъв заводски бъг и се надявам някои колеги да са разбрали за какво става въпрос.Благодаря предварително ако някой помогне.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 01, 2004 17:48 Заглавие: |
|
|
Може би трябва да започнеш със смяната на записа в паметта. Напиши какъв е процесора за всеки случай и ще ти пратя работеща такава .Ако не е от нея...ще мислим тогава    _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 01, 2004 18:03 Заглавие: Re: TV JVC AV-1431TEE |
|
|
| Румен Канчев написа: | Колеги, имам два( JVC AV-1434TEE) такива ТВ - та за ремонт .За шасито не съм сигурен , но намерих следния надпис-CKF0738-CH2-1 Имат един и същ дефект.Черен екран(има високо) , има говор и има скриин графика(канали и менюта се визиолизират) .Смених TB1226EN (МЧУ ,развивки, цветност и т.н.) , но без успех.Понеже и двата имат абсолютно един и същ дефект предполагам , че става въпрос за някакъв заводски бъг и се надявам някои колеги да са разбрали за какво става въпрос.Благодаря предварително ако някой помогне.  |
А провери ли си захранването на TB1226 колко волта е? |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Ное 01, 2004 18:04 Заглавие: |
|
|
| А като натиснеш displey от дистанционото има ли промяна? |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 01, 2004 20:08 Заглавие: |
|
|
| Мисля , че колегата по-горе е прав. След DISPLAI, би трябвало да се появи иэображение. |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Пон Ное 01, 2004 21:52 Заглавие: Re: TV JVC AV-1431TEE |
|
|
| GOSHO написа: | | А като натиснеш displey от дистанционото има ли промяна? |
| bobitv написа: | | Мисля , че колегата по-горе е прав. След DISPLAI, би трябвало да се появи иэображение. |
И двамата сте безкрайно прави но надписа на бутона е DISPLAY Нищо лично.  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2004 8:41 Заглавие: |
|
|
Ако има 8волтов стабилизатор във вторичната страна на ТХО го смени,провери си нивото на SDA,SCL ако всичко това е наред презапиши паметта. _________________ Димитър |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2004 9:15 Заглавие: |
|
|
Aко се оправи след натискане на DISPLAY добре е да смениш памета ,защото след няколко спирания и пускания от мрежовия ключ е възможно пак да направи същия дефект. |
|
|
 |
Румен Канчев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2004 14:16 Заглавие: |
|
|
| Процесора е CM45963.Паметта е 24C08.Захранването на TB1226 e 9v.Нивото на Data и Clk e 5V. От бутона Display не се появява изображение.Явно трябва да презапиша паметта и да видим какво ще стане.Благодаря на всички който помагаха.Нямам "bin" фaйла за тази памет и ще съм благодарен ако някой ми я изппрати на "[email protected]" |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2004 14:27 Заглавие: |
|
|
Проверете си пощата. _________________ Димитър |
|