| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 22:51 Заглавие: JVC |
|
|
Здравейте колеги,
искам да помоля колегите които знаят или се досещат това JVC с чипове
M37201 M6-C41SP
TDA 8366
TDA 8351 и др.
Кое шаси е?Този телевизор цял ден го обикалям и немога да го подкарам.Запушен е по RGB или ако някой разполага със схема.Благодаря ви предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
danail54 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 1:54 Заглавие: |
|
|
| тв е след мълния |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 22:24 Заглавие: |
|
|
Продължавам да се боря с това JVC,ако някой колега разполага със схема,моля да ми я изпрати!Това шаси е с пътечки и проходи от двете страни .Нямам време да се ровя.Трябва ми схема или най-малко информация за пиновете на процесора.Искам да добавя,че и няма никаква графика от процесора.Само реагира с дистанционно.Звук има нормален,но на катодите е по 200 волта.Паметта е писна няколко пъти без резултат.TDA8366-сменена.Къдровите импулси и хоризонталния импулс,от които се определят мястото и реда на изписване на графиката ги има.Друго незнам какво да меря по процесора,но интуицията ми подсказва че е здрав.Благодаря на всички предварително.
[email protected] |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 23:32 Заглавие: |
|
|
Виж това в пощата дали върши работа. _________________ Skype - danco64 |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 9:37 Заглавие: |
|
|
| на това шаси често му изгаря изхода за бланкировка на цивровия процесор.Виж с осцилоскопа дали излизат сигнали на R,G,B изходите на M37201 но в 80% от случаите е това.Тогава прекъсни пистата на изхода на бланкировката и към нея от R,G,B изходите на M37201 направи едно "диодно или" с три диода като сложиш и едно съпротивление 10к към маса за съгласуване.Сега не мога да му открия схемата на това шаси и за това не ти казвам точно изходите на M37201 но ако ти трябват подробности прати ми едно лично съобщение с твоите координати да обясня по-подробно с някакво по бързо средство за комуникация.Доста процесори съм оттървал по тоя начин. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 11:14 Заглавие: |
|
|
Добре де, аз не разбрах тоя телевизор има ли модел, или на капака пише само JVC с процесор еди кой си? За сетен път пиша, трябва ли човек да отвори всички схеми които има, за да разбере това ли е телевизора с тоя процесор? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|