Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Монитор Belinea 10 50 46

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MegatroniC
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 0:18    Заглавие: Монитор Belinea 10 50 46 Отговорете с цитат

Здравейте, монитора на балдъзата здал багажа - изпушил е след което картината се е свила по хоризонталата, работил е известно време така и е изгаснал. При опит да се пусне пак издава само високо честотен звук, нещо като цък цък цък ......

Понеже неможах да открия схема в интернет (пък и нямам опит с мониторите) та да тръгна да замервам, започнах да оглеждам "насляпо". Открих че има здраво изгорял един транзистор:

Така е обгорял че немога да разбера какъв е. Намира се на това място:

А на платката е даден като Q413
Ако някой има схема та да провери какъв е или има идея, ще съм благодарен ако помогне. Дали покрай него може да се е споминал и друг елемент ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MegatroniC
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

След дълго ровене из схеми на други Белинеи, мисля че транзистора е 2SC5148, който днес смених с BUT11AI. Оказа се обаче че към прогорелия му емитер има е свързан друг мъничък транзистор, заврян на такова място че не съм забелязъл че и той е прегорял. Мисля че се явява някакъв управляващ за 2SC5148 и е 2SD667 (пак не съм много сигурен тъйкато не се вижда много добре). Утре ще видя с какъв ще го сменя, ако не стане го заеб@вам тоз монитор. (Нямам достатъно опит а и време да се мъча)

В този ред на мисли:

Купувам 15" монитор на сносна цена Smile960
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети