| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 7:57 Заглавие: Съвет за памет |
|
|
Колеги, компа ми е DELL OptiPlex G110 (PIII /800 Mhz /2x128 RAM ). Скоро ми попадна памет 256Мб /133 Мхз. Със сигурност знам, че не е повреден. Като го сложа в слота компютъра започва да дава грешка, като пиюка на равни интервали. Как да направя така , че да тръгне на 133 Мхз. Със 100 Мхз памет нямам проблеми. Четох по руските сайтове, че на дъното има джъмпер за превключване на тактовата честота, но такъв не открих. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
Здравей колега, ако правилно съм разбрал на дъното имаш три слота за рам, на двата си остава старата памет 2Х128/100мхц и искаш да добавиш новата 256/133мхц? Ако е така , няма как да тръгнат всичките на 133мхц, дъното си ги запуска по 100мхц всички, ако махнеш двете на 100, то тогава ще ти тръгне на 133 но само със едната 256тица, няма начин(според мен) да се запускат памети на различни такт честоти,особено при старите дъна! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 17:20 Заглавие: |
|
|
Не съм обяснил както трябва. На дъното имам два слота. Искам и на двата да сложа по една плоча, но на 133 Мхз. Не мога да накарам компа да ги разпознае и да работи с тях. Съгласен съм даже на единия слот да сложа плочката с 133, но не става. _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 18:49 Заглавие: |
|
|
A shinata na procesora kolko Mhz e
Ako shinata ne e 133 nqma nachin da podkarash 256-cata na tolkova  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 10:39 Заглавие: |
|
|
Filipov,toi dori i da iska ne moje da sloji na slot za DDR SD plo4ka i obratnoto
Prosto ne savpadat
P.P-Izvinqvam se za latinicata.Sled obqd shte q opravq  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Pamet Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 11:15 Заглавие: |
|
|
Старите дъна не тръгват с всички памети. 133 работят и на 100.
До колкото си спомням, паметта трябва да има чипове и от двете страни на плочката, защото или ще я познае на половина или няма да тръгне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 16:06 Заглавие: |
|
|
До тук благодаря на всички за мненията и отзивчивостта. Волю не волю ще карам на 100 Мхз докато реша проблема, но все още ме гложди мисълта, че някъде по руките сайтове пишеше така: - честотата на на паметта се превключва с джъмпер, а на процесора автоматично. Къде ли са го турили този тъп джъмпер, че не мога да го видя.  _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 23:09 Заглавие: |
|
|
| Да не би просто да не харесва параметрите на паметта според информацията записана в SPD EEPROM-а на съответния модул? Фирмените компютри понякога не тръгват със всякаква памет, (може би пък затова работят по-сигурно ;) Иначе честотата на шината за паметта би трябвало да е същата като тази на процесора. |
|
|
 |
|