| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 10:22 Заглавие: Normende ST70 VS шассиICC9 |
|
|
Телевизора е Nordmende Spektra ST70 VS. Шасито е ICC9.
След ремонт на захранването заработи.В момента на преминаването от работен в дежурен режим от говорителите се чува за секунда силен и неприятен звук като че ли нещо се раздира.Как мога да го отстраня.
За включване на звук по DK може би трябва да се влезне в сервиз?Филтър на 6,5 MHz на 2-ро краче на TDA9820 има.Помогнете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 10:29 Заглавие: |
|
|
Син бутон от дист. и включваш _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 11:41 Заглавие: |
|
|
Двата SMD транзистора ТА20,ТА02 без да ги мериш-обикновено е от тях. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 11:52 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | | ....В момента на преминаването от работен в дежурен режим от говорителите се чува за секунда силен и неприятен звук като че ли нещо се раздира.Как мога да го отстраня | Виж колко е напрежението на 2кр. на TDA2616. В момента на изкл. трябва да е 0V. Трябва да проследиш веригата AUD MUTE в базата на ТА02. В момента на изключване трябва да дойде високо ниво. Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 12:06 Заглавие: |
|
|
Благодаря,
Ще пробвам и ще пиша. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 13:10 Заглавие: |
|
|
| Звукът DK го включих с платка звук на филтъра на BG 5,5 MHz.Проследявайки обаче веригата на AUD MUTE, открих че 2 краче на TDA2616 е откачено.Щом го закачих звукът изчезна изобщо,дори да включвам и изключвам MUTE и VOLUME от дистанционното.Дали да търся причината в TDA2616? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 14:04 Заглавие: |
|
|
Хубаво,за какво пишеш,като те съветваме,а ти не изпълняваш съветите ни
Взема да те нахокам,та белким се стреснеш и да го оправиш.
Не,повредата не е във чипа,щом говори с разкачено краче.Сменяй двата смд транзистора TA20 и TA02 и би трябвало да си готов.
А звук се включва от сервизния режим.Спираш го на стендбай,изключваш го от ключа,задържаш син бутон от пулта и го пускаш от ключа-вътре имаш настройки на стандартите.Най-отпреде още на първите редове е настройката за стандартите. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 14:46 Заглавие: |
|
|
| Прав си ,но аз бях сменил и двата транзистора с BC847.Работата е че на базата на ТА20 има винаги положителен потенциал и тои е отворен така че напрежението на колектора му пада.Не мога да разбера от къде би трябвало да се променя този потенциал.По платката не мога да го проследя. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 14:50 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | | Прав си ,но аз бях сменил и двата транзистора с BC847.Работата е че на базата на ТА20 има винаги положителен потенциал и тои е отворен така че напрежението на колектора му пада.Не мога да разбера от къде би трябвало да се променя този потенциал.По платката не мога да го проследя. |
Ами дръпни си схемата де http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/2062/Thomson_icc9.html _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 15:45 Заглавие: |
|
|
от 37ми крак на процесора.Ако причината е лоша команда от процесора,пробвай да презапишеш паметта-самия процесор не ми се е случвало досега да прави подобен проблем,което обаче не е гаранция,че точно твоя не е първия.Въпреки че за тази болка не бих сменил процесор аз лично.
Ето ти дъмп _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|