| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dido Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 15:09 Заглавие: Проблем с тонер касета |
|
|
| Здравейте имам лазерен принтер Brother HL1430UG, преди няколко дни ми свърши тонера и аз както всеки практичен колега реших да си го напълня (така или иначе хората са предвидили технологичен отвор за пълнене), до тук ок. След като го напълних и върнах обратно в принтера при разпечатване тонера "плюе" т.е. появяват се едни бледи петна по произволни места на страницата, които зацапват и барабана, а самият текст си е чист и ясен-не се виждат бледи лини, които са признък за свършил или не добре зареден тонер. Та въпросът ми е дали съм случил на някакъв калапв пълнител или проблема ми е в принтера. Какво в същност може да се направи по въпроса изкл. варианта със закупуване на нов все пак си е цифра 160 лв. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 15:19 Заглавие: |
|
|
| Извади касетата и я разтръскай.Другия вариант е да си я препълнил,и накрая има опасност да си осветил фоточувств. барабан.При последното сам се сещаш.Пусни десетина страници да видиш дали петната няма да намалеят. |
|
|
 |
dido Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 15:35 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Извади касетата и я разтръскай.Другия вариант е да си я препълнил,и накрая има опасност да си осветил фоточувств. барабан.При последното сам се сещаш.Пусни десетина страници да видиш дали петната няма да намалеят. |
Преди на поствя касетата в принтера я раклатих, преди малко пуснах 15 сртаници една след друга и ми направи впечетление че петната са на едно и също место на страницата, но не избледняват. Вече започвам да си мисля за най лошото..... Къде се намира този фоточувствителен баран и каква е неговата роля при разпечатването. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 17:18 Заглавие: |
|
|
| Този барабан има основна функция.Под влиянието на светлината той се намагнитва и нанася тонера ,салед него има тефлонов нож който чисти тонера след това има печка която го изпича и т. н.Ако го занесеш в сервиз там техника по характера на петната ще прецени за какво става въпрос,и друго ,тези касети общо взето се пълнят по три пъти ,след това гаранция Франция.Има и много други възможности за поява на петна ,зацапана оптика и т.н.Моят съвет е :в сервиз!!! |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 22:44 Заглавие: Принтер |
|
|
| По-добре го занеси в сервиз да не го счупиш повече щом не си поправял такива, или ако ти се занимава на риск провери барабана. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 23:00 Заглавие: |
|
|
| В принтера има светлочувствителен барабан, който се наелектризира под действието на светлината и благодарение на това върху него полепва тонер и се пренася върху листа хартия. Много е важно въпросният барабан да не се подлага на силна светлина, понеже е възможно трайното му повреждане като ефекта е че ако седи известно време без нищо да печата върху него в дефектиралите участъци вследствие това осветяване се натрупват заряди и на листа излизат тъмни петна по дължината в разстояние - един оборот на барабана. След разпечатване на няколко листа петната постепенно избледняват а след известно време в покой отново разпечатването започва точно по същия начин. Това е ефекта от осветяване на барабана. Ако при теб се получават просто някакви бледи копия на предишните страници по-скоро нещо не работи добре в изтриването на електростатичните заряди по барабана в процеса на печат, или самият барабан вече е остарял - както каза колегата - след 3-тото пълнене гаранция-франция. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 23:51 Заглавие: |
|
|
Преди пълнене със специална прахосмукачка се почистват бункерите за отработения тонер. Разчетени са за количество колкото новия тонер и ако не се изпразнят се препълват и почва да цапа. Работата е за сервиз. Ако се оцапаш от тонера, да ти ебем икономията. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
dido Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 8:37 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за отговорите, работата наистина отива към някой специализиран сервиз. Това се пак му беше първото пълнене, и някак си не ми се ще проблема да бъде в барабана . |
|
|
 |
dido Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 12:07 Заглавие: |
|
|
Току що ми се обадиха от сервиза в който си занесах тонеркасетата + барабана (за да го почистят защото се виждаха ясни петна по него) и ми сервираха че проблема е бил в принтера Възможно ли е наистина проблема да ми е в принтера или ме мятат на черешата... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 12:35 Заглавие: |
|
|
| Аз по горе ти написах от какво друго може да се получат петната .Защо да те мятат на черешата ,те най голяма далавра биха имали от касетата.Пък има и друго, вече е в сила наредбата за защита на потребителя и всеки уважаваш себе си сервиз,/то не че не е било така и преди/ се съобразява с правилата. |
|
|
 |
|