|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 13:19 Заглавие: |
|
|
| Тази схема не работи на 5 волта ами прави и -5 волта ,та общо стават 10 ,на 12 ще изгориш индикатора ,а може би и 7660 ,май работеше до 10 волта ,вместо 7660 може да опиташ със МАХ232 ,той също има инвертори за - напрежение и е май по евтин от 7660. Буферната част няма да я ползваш. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 14:53 Заглавие: Ehhh |
|
|
| ELP написа: | | Тази схема не работи на 5 волта ами прави и -5 волта ,та общо стават 10 ,на 12 ще изгориш индикатора ,а може би и 7660 ,май работеше до 10 волта ,вместо 7660 може да опиташ със МАХ232 ,той също има инвертори за - напрежение и е май по евтин от 7660. Буферната част няма да я ползваш. |
Какво му е на C520 че не го харесвате пак е 2 чипа при това се намират лесно. Ето дерзай :
Има ги в електронинвест 
Последната промяна е направена от suxfan на Сря Ное 15, 2006 0:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 21:53 Заглавие: |
|
|
| Petiofi написа: | Благодаря на всички за изказаните мнения!
Най-много ми допадна идеята на sheki въпреки че нямам намерение да изработвам цялата схема.Моята идея е да използвам готов такъв волтметър (с LCD дисплей)най вероятно тези от Конрад и да добавя само частта от схемата с чипа 7660.Проблема идва от там че не е ясно какъв е управляващия чип (този големия),защото е залят на самата платка(не е в корпус).Ако приемем че е ICL7107 дали би се получило така-само да добавя 7660 или трябва и друго да се преправя?И втори въпрос: В тази схема всичко работи на 5В.а готовото е направено за 9-12В.Трябва ли да се преработи нещо или ще работи и на 5В.И трето:Схемата с ICL7107 само по този начин ли се изпълнява т.е.стандартно ли е или има и други начини на свързване(питам защото така е направено че почти нищо не може да се проследи).Друг вариант е да търся такъв волтметър,изработен с чип който е в отделен корпус. Коментираме тази схема:
http://electronics-diy.com/ICL7107_volt_meter.php
Поздрави! |
трябва да направиш нещо такова
 _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 0:22 Заглавие: |
|
|
"emil_vr"
Аз ще пробвам това с таймера 555 и ще пиша какво се е получило.
Айде със здраве мерси. |
|
|
 |
emil_vr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 22:19 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | "emil_vr"
Айде със здраве мерси. | няма какво да пробваш , имам го направено ,подарявам ти го ако искаш . Само да не се разправям с пощите. |
|
|
 |
sislog Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 0:42 Заглавие: LCD |
|
|
| emil_vr написа: | | Anonymous написа: | "emil_vr"
Айде със здраве мерси. | няма какво да пробваш , имам го направено ,подарявам ти го ако искаш . Само да не се разправям с пощите. |
При мене проблема е друг твябва да работят 4 уреда в/у два канала по двоики V/A. Но като се свържат входовите им нещо се побъркават. Затова трябва да нямат общо захранване, че правят обратна връзка през него. Днес го направих това и то стана но само с два уреда (V) съм пробвал. Захраних ги през един генератор, но с две двойки отделителни кондензатора. Предстои да направя изпитание и на другите два (A). |
|
|
 |
emil_vr Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 20:41 Заглавие: |
|
|
Sislog, не си ли нахален да слагаш още двоики кондензатори ? Предполагам че кляка генератора , незнам . Питаи другите колеги , аз съм малко специалистче ,и то по теракот и камък . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 21:01 Заглавие: LCD |
|
|
| Ми не, няма проблем консомацията на 555 втози случай е 20mA. |
|
|
 |
emil_vr Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 23:02 Заглавие: |
|
|
Kwo , като е 20 ма. кляка може би изходния сигнал. Земи се регистрираи , да питаш като гост се счита като неуважение , и затова не ти отговарят . Има кво да научиш от тука , и наи - важното е от мн. редките форуми ,дет не се опитват да те манипулират и да ти продадат некви боклуци ! Никога не пиши неграмотно кат мен , също неуважение! аз спец. не се дразня от тия дреболии ,и за това ти отговарям , дразня се от скачането на цените ,обедняването и заробването  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 10:17 Заглавие: |
|
|
| Ако ви е интересно да си правите инвертори, трансвертери и т.н., правете си. За мен е излишна загуба на време, при положение, че има готово решение за 20 лв. - http://www.tllmedia.bg/katalog-firmi.aspx?comp=2349 - обаждаш се и на другия ден си имаш волтметъра. Виждам, че вече имат магазин и в София. Един такъв прибор си живее в колата ми вече доста време и нямам никакви проблеми с него. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|