Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за захранването на тел. JVC мод. C14m1

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 14, 2006 19:12    Заглавие: Питане за захранването на тел. JVC мод. C14m1 Отговорете с цитат

Колеги няколко пъти сядам да правя това захранване и не мога да се справя.То е изпълнено за този модел с STR 54041 без буква отзад /не знам дали има значение/ и е на отделна платка закачена отстрани вляво на т.в.то Сменил съм всички ел. конд без големите, в захранването и по основните на самото шаси.Сменил съм и тиристора .Т.в. то тръгва в първите 10 секунди нормално звук и картина и след това спира .В st.b. режим също светва свето диода и след същото време гасне.На второ краче на STR се появявт импулсите за този период и спират .Направи ми впечатление ,че като мерих с осцилоскопа на второ краче явно вкарах някакъв минимален капацитет и захранването работи докато държах сондата върху крачето.Останалите елементи ги мерих без да ги разпоявам и изглеждат здрави.Лошото е друго,че аз ли съм тъп или що ли но нещо не мога да му схвана съвсем логиката на това захранване въпреки че му имам схемата.Ако някой има някакви идеи нека сподели.Предварително благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Ное 14, 2006 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Бих ти препоръчал до пробваш с друг естеер.Нещо напоследък попадаме на такива ментета че просто незнам как ще я караме.За сега почвам да си оставям по една бройка от работещите за проба. Sad
ivod
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 1:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери r017 с014 чрез смяна.успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 12:29    Заглавие: str Отговорете с цитат

Пепи поледно купих от Владо и нямаше проблем .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети