| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 19:59 Заглавие: Ремонт на прекъснат лентов проводник |
|
|
Здравейте! Може ли да се отремонтира прекъснат лентов проводник по някакъв начин? Лентовият кабел \слюда+медни писти\ , е с около 100 писти на разстояние от около 1мм. Дано да има някакво решение защото нов такъв кабел струва около 400лв. А и нали за нас Българите "няма невъзможни неща"? Благодаря предварително на всички които могат да ми помогнат.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 20:13 Заглавие: Re: Ремонт на прекъснат лентов проводник |
|
|
| Anonymous написа: | | \слюда+медни писти\ |
Целият ли е прерязан или само има прекъснал проводник и откакво е въпросното чудо та ползват слюда за изолатор-притеснява ме това че е толкова крехка,че после ще стават къси съединения и един куп проблеми.Иначе попринцип такива неща се ремонтират-зависи-къде с по-голям,къде с по-малък успех.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
manolito Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 20:55 Заглавие: |
|
|
| Не е прекъснат целия а само 5-6 писти. А за слюдата , извинявам се нещо като найлон е не е слюда. Кабела е за климатроник на лека кола \за индикацията\ |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 21:23 Заглавие: |
|
|
Има електропроводящ лак, ползваха го овърклокърите за модване и отключване на старите Duron и Athlon процесори Чел съм че една малка тубичка (няколко грама) струва 7-8 лева. Досега не съм ползвал такова нещо... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
manolito Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 21:31 Заглавие: |
|
|
А как да стигна до медните писти? Те са облечени в найлон.  |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 22:02 Заглавие: |
|
|
Със стъргане например Ацетона и хлороформа като са достатъчно концснтрирани могат да разтапят пластмаси и други полимери... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 22:18 Заглавие: кабел |
|
|
| От каква апаратура е ? Може да се намери и втора ръка . |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 22:28 Заглавие: |
|
|
| А как е закрепен към платката и индикацията?Не може ли да пуснеш паралелни проводници. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 23:00 Заглавие: |
|
|
Най-добре с проводници впаралел ако е възможно де.Токопроводящия лак съм го ползвал и бърже бърже го намразих.
Колкото за процесори наистина става.Но във твоя случай направена с такъв лак връзката ще кара ден до пладне. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 23:11 Заглавие: |
|
|
| В двата края кабела е самозалепващ. Това е кабел за индикацията на климатроника на колата ми. |
|
|
 |
|