| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 15, 2006 18:32 Заглавие: Консултация за Филипс |
|
|
Колеги,Филипс 14(лепенките на модела липсват) шасито е много популярно(лошото е че аз не го знам )проц-TMP47C434N-3415.Проблема е че от време на време за части от секундата звука се усилва сам особенно при реклами.Някакви идеи.Благодаря предварително.Преди месец съм му сменял ТХО-то. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 15, 2006 19:56 Заглавие: |
|
|
GR1AX е шасито.Смени двата филтража на +B въпреки,че едва ли е от тях.Често явление за тия телевизори и повечето пъти си е фабрично и нелечимо-обикновено се стабилизира дереджето като качиш 2613 до 43-47нФ и зашунтираш с тел фуз-резисторите на дрейна и сорса на транзистора на захр.Не е нещо фатално че ги няма-като опука-вместо тях ще гори предпазителя преди греца. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 15, 2006 20:01 Заглавие: |
|
|
| Предполагам, че става въпрос за шаси GR1AX , което прави този ефект при лоша стабилизация на захранването, проявявайки се при рязка смяна на консумацията -светли кадри/тъмни кадри, което се получава най вече при реклами. Имал съм този дефект с посоченото шаси преди години, и то на мой телевизор... Измъчи ме, докато го хвана!... При мен излезе кондензатор 2616- 33нф, който прекъсваше- просто едното краче си се въртеше в тялото на кондензатора.Ако нямате схема на шасито,ще Ви го пратя. Успех! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 15, 2006 20:11 Заглавие: |
|
|
Даам от 2613 и на мене ми се е случвало да го прави този проблем,въпреки че поначало 33нФ там са си малко и дори да е здрав,рядко съм виждал Филипс,който работи устойчиво със 33нФ-
-или при ярки кадри рипа по описания начин звука
-или има и по плачевни ситуации-замомент се срива захранването и изхълцва при ярък кадър за миг и отива на първа програма.
иска си по-голям,обикновено около 43нФ се стабилизира и става "бетон"-дори и на 21 инча.
Навремето ме бяха разсипали тия Филипси с тая фабрична недоработка,то бяха експерименти,то беше чудо.Накрая го набарах тоя кондел 2613 и че като се дадат накъсо фузовете заспива и така ги церя,който има проблеми.
След години набарах и бюлетин на Филипс в който препоръчваха същата процедура,ама кой ти е чел навремето-"Чукча писател-чукча не читател"  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 15, 2006 21:05 Заглавие: |
|
|
| bobitv написа: | | Предполагам, че става въпрос за шаси GR1AX , което прави този ефект при лоша стабилизация на захранването, проявявайки се при рязка смяна на консумацията -светли кадри/тъмни кадри, което се получава най вече при реклами. Имал съм този дефект с посоченото шаси преди години, и то на мой телевизор... Измъчи ме, докато го хвана!... При мен излезе кондензатор 2616- 33нф, който прекъсваше- просто едното краче си се въртеше в тялото на кондензатора.Ако нямате схема на шасито,ще Ви го пратя. Успех! |
Колега,метни схемата да погледна какво се окъсява,кое С се сменя.Благодаря. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
|