|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 8:14 Заглавие: |
|
|
| V0X написа: | Като разцъках малко се оказа ,че тези монитори имат сериозен проблем с електролитите от типа на 1uF/400V и т.н.Май ще тръгна натам  |
По описаното в първият ти пост, позволи ми силно да се усъмня, че това е причината за проблема. Кондензаторите изобщо не са панацея с която се лекува всичко (както и сервизните режими и смяната на "дъмпове" дори и там където ги няма).
Въпроса на Гост е напълно резонен и това, че ти е "дигна нервите " е напълно неоснователно, а и още веднъж подчертава, че не разбираш съвсем за какво става дума. | Цитат: | | влезне в hardwarebg с проблем от моята специалност и аз мисля да му обясня,че форумите са безполени и е по-добре вместо да се поразвие и изпоти да отиде по специалист, | форумите не само, че могат да са безполезни, но повярвай ми могат да бъдат и опасни за здравето и живота. За да има развитие - би трябвало да има поне някаква основа за това...
В твоя случай на първо място бих се опитал да разбера къде е проблема - в самото захранване на монитора (първична и или вторична част) и/или по-нататък (в развивките да речем, FBT, отклонителна система ...).
За тази цел има елементарни похвати. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 10:52 Заглавие: |
|
|
Здравейте.Вие явно искате да се занимавате с ремонт на монитори или ви е интересно да го правите.Напишете каква е вашата професия за да се знае на какво ниво да бъдат съветите към вас ако искате да получите такъв,а сигурно искате защото сте писали тук .Две неща обаче не са ми ясни .Това за трупането на постове,какъв е смисълът за този който го прави ,и другото ,за ползата от форума.Уверявам ви ,че има полза.Аз преди се занимавах с ремонт на професионална техника в БНТ.Когато започнах да работя самостоятелно срещнах много трудности,защото това е друг вид техника и форума ми е в огромна помощ.За монитора който ремонтирате:След като поставихте новия транзистор сигурен ли сте дали високото липсва въпреки че на екрана не се вижда нищо .Отопление на кинескопа има а то се взима от вторичната на ТХО което значи че то работи освен ако това отопление не е взето от захранването.Във вашият случай как е В този монитор хор развивка как е изградена ,отделно ли е от от високото.Питам ви защото нямам схема .Ако имате качете я да поразсъждаваме. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 11:34 Заглавие: |
|
|
| Пепи, при мониторите отоплението се взима от захранващия трансформатор. Поне досега не съм срещал друг тип. |
|
|
 |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 11:35 Заглавие: |
|
|
Ами по професия съм компютърджия Това е не много престижно ако влизам в този форум.Като хоби реставрирам стари ампове,лампова техника и плеъри от зората на CDто.Не съм си играл с монитори друг път ,но имах желание да се науча.При другите 3 монитора имах следното:
1ви-изсъхнал кондензатор на транзистора на вертикалната.
2ри-умряло TDA(развивките).
3ти-изпушили мощни резистори при управлението на импулсното.
И трите мониторчета тръгнаха и някак не ми се искаше да изхвърля този с BNCтата,който се води професионален и е японски.
Ситуацията е такава,защото схеми няма в нета на този монитор.Не съм много сигурен,но когато беше в работещо състояние след зелен диод светваше кинескопа придружен от прещракване на реле и казваше ,че няма сигнал.Вмомента стига до момента когато трябва да грейне кинескопа и се включва защитата.Хор развивката е изградена отделно.Кажи ми какво друго те интересува и ще го погледна.
Това че ще ме ресне малко ток не е голям проблем.Често ми се случва да ме разклати анодното на някой лампов амп,така че съм свикнал  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 12:00 Заглавие: |
|
|
Господин Пампоров е абсолютно прав.Смесих си ги аз стъпалата за хор. отклонение от телевизорите с тези от мониторите за което моля да бъда извинен Срам че с това си изкарвам хляба Та за монитора :откачете колектора на краиния транз. за високото/средното краче /и между него и пистата с която контактува сложете една лампа 220в.75w.Включете монитора и да видим какво ще стане .Мерете дали идва напрежение преди лампата. . |
|
|
 |
lz4lo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 4:41 Заглавие: |
|
|
Имене ме сполетя същото нещастие работата отива към ТХО
Монитора ми е EIZO FlexScan F56 и е втора употреба и е купен преди 4 години. Два месеца слет като го взех спря , ама тогава имаше 6 месеца гаранция и като го занесох във Варна хората ми го оправиха , платих си само ТХО-то без труда (доста се наложи да почакам докато го доставят).
Сега през последния месец на 2 пъте екрана премигва и се чуваше чаткане от високото , а колко пъте го е правил като ме е нямало не знам.
В момента след пускането тръгва нормално чува се размагнитващия импулс , прещракването на релето за превклучване на езолюцията мисля , има напрежение на отоплението и сигнал в базата на крайния транзистор но екрана си остава тъмен.До ТХО-то има една стъклена тръбичка нещо като разрядник може би при пускане преди да се чуе размагнитващия импулс за кинескопа в нея се вижда преискряване след импулса угасва. Лампат която я вързах както каза Пепи при включване светва ярко и след това угасва , а преискряване в разрядника с нея не се вижда.
Затова си мисля че работата отива към ТХО само не знам от къде ще намеря , може и да пробвам нещо такова http://monitor.espec.ws/viewtopic.php?t=17414&highlight=eizo , ама кой знай дали ще помогне. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|