| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 10:55 Заглавие: От прав в променлив? |
|
|
| Как мога да направя прав (12V) ток в променлив 50Hz за да захраня повишаващ траф? С някъв транзистор или с кво? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 11:10 Заглавие: |
|
|
с 555 като с кондензатора и резистора регулираш импулсите и ги подаваш на едно 4017.От него излизат 10 изхода за диодна мигалка например но като ги вържеш 5 на един мосфет и другите 5 на втория мосфет имаш два периода и между тях10% интервал във времето за да се избегнат обратните тоци.Така получените два изпулса ги даваш на траф със средна точка за да имаш превилната синусуида
-5/0/+5волта.тази нощ и аз направих същото и преди малко го пробвах -работи без проблеми.състои се само от 4 елемента .Миналия месец правех подобно с атмел-искаше малко повече работа. Със LM7805трябва от 12 волта да извадиш точни 5 волта за двете интегрални схеми.към 7805 се връзват и няколко кондензатора-в даташиита му има схемата. _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 11:16 Заглавие: |
|
|
Я накратко дай една схема и да приключваме  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 14:26 Заглавие: |
|
|
нямам схема,4 часа загубих/половината нощ/ с тъпия протеус да се опитам да го симулирам ужким и нещеше -дава че свети само първия диод/мосфет/ нон стоп.След това като ми писна и ги поинах и взе че тръгна.Използвах мосфети IRF540N,кондензатора на 555-333пкф,резистора променлив-1мом и на осцилоскопа нагласяш синусуидата с него/50 херца=20мс/,преди мосфетите 10 светодиода на десетте изхода на 4017.Отвори даташиита на 555,след това на МС4017 и на LM7805,и там си пише наи подробно как става работата.има даже и картинки ако не вдяваш ханглииския.Аз мога да ти пратя само снимка на готовата платка.Това са всичките елементи.Схемата я измислих тази нощ така че едва ли ще има схема начертана скоро време ако някои не си направи труда по мойте писания да я драсне.Мосфетите може да се сменят с някви транзистори които да са в ключов режим и да издържат на нужните ти ампери,аз просто имах под ръка тези мосфети щото от година и нещо работя само с тях -за други работи ги ползвам иначе.Имаш всичко на всичко 5-6 елемента, и за тях ако ти трябва схема начи едва ли ще можеш да оживиш и настроиш джиджявката.
пс:като минат няколко дена и ако всичко работи както трябва без да прави чалъми ще драсна една хубава схема както се полага. _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 21, 2006 18:06 Заглавие: |
|
|
Няма ли някъв по прост начин?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 21, 2006 18:24 Заглавие: |
|
|
маи има-от магазина.
Това е наи елементарното-1 час някъде ,което аз ти написъх,а тази схема дето са я постнали тук е по добра щото има и буфери-и аз сложих на моита схема тези буфери-цялата философия отнема около 30-40 мин да ецнеш платката и още околбо 30 мин да поинеш елементите при това без да бързаш изобщо,няма смисъл да търсиш нещо по елементарно щото едва ли има-без да бързаш спокоино ще я направиш за има няма 2 часа _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 21, 2006 19:57 Заглавие: |
|
|
Схемата от горния линк едни приятел я беше правил за помпа за парно и каза че бачка на 6  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|