| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 22:25 Заглавие: Промиване и развъртане на шпиндел мотор |
|
|
Здравейте!Знам че поизморявам ,но имам желание да се уча. По принцип съм се занимавал с антични CD плеъри и за мен е новост да се скапе шпиндел моторче.Става дума за шпиндел мотор на DVD Toshiba SD340E.
Пуснал съм за него тема малко по-надолу и след един-два съвета и два дена през които изчетох всички пускани теми за DVD плеъри във форума и аз взех да се съмнявам в него.Това е темата с конкретния проблем:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=24846&topicshow=Toshiba%20SD340E-%F1%F2%F0%E0%ED%E5%ED%20%EF%F0%EE%E1%EB%E5%EC
Тъй или иначе утре ще пробвам и ми се искаше да не работя на сляпо,а да попитам преди да сгафя нещо.За всеки случай имам и резервно моторче ,което е комплет с механика.Нея и още няколко подарих на приятел и само в краен случай ще я поискам
Разбрах ,че трябва след това да го развъртя на по-висок волтаж и в двете посоки-колко предлагате да е той и за колко време в посока,защото имам външен изправител и вероятно условия на работа да пробвам да отстраня проблема.
Блг предварително на всички  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 23:52 Заглавие: |
|
|
Пръскаш с контактен спрей и на 10волта го въртиш 10-15 секунди.По принцип избягвай да го въртиш в обратната посока. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 0:00 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Пръскаш с контактен спрей и на 10волта го въртиш 10-15 секунди.По принцип избягвай да го въртиш в обратната посока. | Тишо като му гледам дефекта маи изобщо не проблема в шпиндела По бих заложил на лоша филтрация във захранването |
|
|
 |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 0:10 Заглавие: |
|
|
Ами аз смених тъй или иначе всички кондензатори на импулсното и пак е същото.Новите са сваляни Sanyo ,а високоволтовият е на Nichicon .
Ситуацията пак е такава.Ще видя и шпиндел мотора все пак. Възможно е защото беше оставено да върти един аудио диск 3-4 пъти и като се върнах сестра ми каза ,че е изписало някаква грешка.Пуснах го вече си беше в състоянието,което съм описал.Както съм обяснил правеши проблеми от самото начало с каквито и да е дискове-не превърташе mp3 като хората,за DVD да не говорим,но с Pioneer-a толкова ме завъртя официалния сервиз ,че предпочетох да изчакам да ми го върнат от ремонт,че да не артисам без плеърче.Взимам си го и като изкарах кашона на Тпшибата разбрах ,че е само с година гаранция
Благодаря с включването все пак.И аз четох за проблеми в захранването свързани с 2 капацитета ,но май няма да е това,освен ако не съм толкова куц ,че някое от Sanyo-тата да е поизсъхнало  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 17:17 Заглавие: |
|
|
| V0X написа: | Ами аз смених тъй или иначе всички кондензатори на импулсното и пак е същото.Новите са сваляни Sanyo ,а високоволтовият е на Nichicon .
Благодаря с включването все пак.И аз четох за проблеми в захранването свързани с 2 капацитета ,но май няма да е това,освен ако не съм толкова куц ,че някое от Sanyo-тата да е поизсъхнало  |
Когато се сменят електролитно кондензатори, се слагат НОВИ. Иначе все едно нищо не си направил  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 18:01 Заглавие: |
|
|
А аз мисля, че това с развъртането на моторчетата, е бош- лав работа.
Помага само за известно време, може и да е един ден, един диск?
От опит- сменяваш с друго, и то с различен надпис. От друга, по добра китайска фирма. Има и такива! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 22:50 Заглавие: |
|
|
Смени си кондензаторите с нови .
Няма да ти срува повече от 1 лев.
Сигурно монитора ти изхаби ток за повече пари докато писа по темата! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 23:49 Заглавие: |
|
|
| V0X написа: | | Ами аз смених тъй или иначе всички кондензатори на импулсното и пак е същото.Новите са сваляни Sanyo ,а високоволтовият е на Nichicon . |
И кво им е новото?
Ами значи не са нови ами направо са си "дърти".Електролитните кондензатори стареят.Навремето по изискване на БДС като поседееха 10 години във склада и не се продадееха направо заминаваха на бунището.Дали се спазваше винаги-друг въпрос.
Електролитни кондензатори се сменят с чисто нови _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|