|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 12:44 Заглавие: 11AK19P4 - тъмен екран |
|
|
ТВ-то е FirstLine, шасито е това от заглавието. Ровен е от колега (но доста грамотно). След като тръгне, звук има но екрана е тъмен. При повишаване на ускоряващото напрежение се появява изображение с обратен ход, но при намаляване картинката е добра. При следващото стартиране екрана отново е тъмен. Ако усиля ускоряващото при сатртиране тръгва с обратен ход и светъл екран без изображение. Опитах с леко повишено отопление но няма ефект. Изтеглих сервизното от сайта но не виждам къде да пипна за да анулирам следенето на тока на лъчите. Всички ИС са на цокъл, явно колегата ги е сменял за проба. Нямам уред за мерене на кинескоп за съжаление, но упражнението с отоплението ме навява на мисълта че не е от него. Опитах с празна памет 2408, тръгва от раз но не може да се настройва и т.н. Опитвах и с друг дъмп но пак е така, тръгва тъмен. Приемам съвети всякакви  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 13:03 Заглавие: |
|
|
Качи шасито на друг кинескоп.Според мене проблема ти е в кинескопа. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 13:59 Заглавие: |
|
|
| Още утре ще го направя, щото при мен нямам подходящ, но защо при повишено отопление пак го прави? И не е лоша картинката, и бяло си има и всичко друго като заработи, с празна памет защо тръгва тогава? И ако е наистина киното, как да го излъжа за да си работи? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 14:54 Заглавие: |
|
|
Докладвам , дефекта излезе в схема TDA6108JF. А уж беше сменяна от колегата преди мен!!! Извод - не вярвайте даже и на очите си, сменяйте с ново и читаво всяко нещо което ви съмнява независимо че преди вас някой друг го е сменял!!! Друг е въпроса че чак на третия интеграл попаднах на читав!!! (предните два ги взех от Кузмов, тоест Пасат, чак третия взет от Квазер проработи!) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 15:02 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Друг е въпроса че чак на третия интеграл попаднах на читав!!! (предните два ги взех от Кузмов, тоест Пасат, чак третия взет от Квазер проработи!) |
Ахм за славата на магазини Кузмов и техните прочути ментета които се падат 95% от асортимента на продаваните им стоки се носят сказания и легенди дори.В тия магазини съм се зарекъл крачето ми никога повече да не стъпва.
Въпросният герой веднъж ми намери дори и чип,който не съществува по света.Просто и ясно-объркал съм 2 от цифрите на чипа съм им разменил местата и такъв чип какъвто търсех дефакто никога не е съществувал по света и не се е продавал.
Няма нищо-тва не е пречка за господина Кузмов да ти го намери.Пита ме само във какъв корпус и с колко крачета бил," за да го намерел по лесно".И след няколко дена ми го достави-същичкият.Като го сложих и не тръгна се усетих и погледнах надписа на стария-впоследствие го мерих чипа с оммер,после го и срязах-вътре няма абсолютно нищо-обикновен корпус и щампа. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 15:27 Заглавие: |
|
|
Ей, тук вече взе жълтата фланелка  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 19:56 Заглавие: |
|
|
И аз лъжа но оттатък Балкана ми сложиха крак
Как ги изкарахте тия от Пасат да продават само менте части като аз само от техния магазин пазарувам и не се оплаквам. Е кабил ли е че 70-80 % от частите не струват ама пък чак всичките едва ли  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 20:50 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | И аз лъжа но оттатък Балкана ми сложиха крак
Как ги изкарахте тия от Пасат да продават само менте части като аз само от техния магазин пазарувам и не се оплаквам. Е кабил ли е че 70-80 % от частите не струват ама пък чак всичките едва ли  |
| Божилов написа: | | Ахм за славата на магазини Кузмов |
Не говоря за ПАСАТ,а за Кузмов Електроникс-сега към кого са не знам,описаната случка е от 2004година-тогава доколкото знам си бяха самостоятелни магазини с шеф лицето Ангел Кузмов.Купувал съм много неща от тях та ги знам-моля те недей да ставаш на всяка манджа мерудия с разни изказвания кое било лъжа и кое било истина,още повече при положение че сигурно никога не си влизал в никой от магазините от търговска верига "Кузмов Електроникс"-просто щото по вашия край такива магазини няма.
Аз се опитвам да помогна с опита си от това че съм бил прецакан от даден мухльо,зовящ себе си търговец и то с простичката цел да не попадне в същия капан и да олекне с 30лв някой друг след мене за "нарисуван чип",а отсреща получавам насмешка как видите си съм бил лъгал и .Даже и "жълта фланелка"получих.
Дреме ми на сайдера...па нека ви лъжат тия същите пишман-бизнЯсмени,нека ви прецакват щото не ги знаете кви са.
Знам още 2 пловдивски и 4 софийски магазина,които са извършители
на фрапиращи измами и беззакония.Бях решил да ги споделя.Да,ама не...Ще си ги запазя за себе си...А вие ходете купувайте от тях докато един ден преревете тука във форума-малее как ме прецакаха...
Чудна работа хора сте-когато някой е пострадал от някой мошенник гледате със ирония и насмешка на случилото се-"Кой бе?-ти лъжеш",като тайничко си мислите,че точно на вас тва не може да ви се случи.Докато накрая не ви прецака и вас някой такъв псевдо-бизнЯсмен.Па тогава си налеете една студена вода,отворите си една салатка "Кенар",нищо че сте слушали че я ринат с лопати от земята,хората вътре намират мишки и в цеха скитат бездомни кучета.Па си сипете една ракийка,нищо че в момента по телевизора дават как някой се гърчи в болницата с метилово отравяне.Па си кажете пак,ама на глас-"Кой бе?-тия лъжат-тва на мен не мой да ми са случи." _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 21:12 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | коцев написа: | И аз лъжа но оттатък Балкана ми сложиха крак
Как ги изкарахте тия от Пасат да продават само менте части като аз само от техния магазин пазарувам и не се оплаквам. Е кабил ли е че 70-80 % от частите не струват ама пък чак всичките едва ли  |
| Божилов написа: | | Ахм за славата на магазини Кузмов |
Не говоря за ПАСАТ,а за Кузмов Електроникс-сега към кого са не знам,описаната случка е от 2004година-тогава доколкото знам си бяха самостоятелни магазини с шеф лицето Ангел Кузмов.Купувал съм много неща от тях та ги знам-моля те недей да ставаш на всяка манджа мерудия с разни изказвания кое било лъжа и кое било истина,още повече при положение че сигурно никога не си влизал в никой от магазините от търговска верига "Кузмов Електроникс"-просто щото по вашия край такива магазини няма.
Аз се опитвам да помогна с опита си от това че съм бил прецакан от даден мухльо,зовящ себе си търговец и то с простичката цел да не попадне в същия капан и да олекне с 30лв някой друг след мене за "нарисуван чип",а отсреща получавам насмешка как видите си съм бил лъгал и .Даже и "жълта фланелка"получих.
Дреме ми на сайдера...па нека ви лъжат тия същите пишман-бизнЯсмени,нека ви прецакват щото не ги знаете кви са.
Знам още 2 пловдивски и 4 софийски магазина,които са извършители
на фрапиращи измами и беззакония.Бях решил да ги споделя.Да,ама не...Ще си ги запазя за себе си...А вие ходете купувайте от тях докато един ден преревете тука във форума-малее как ме прецакаха...
Чудна работа хора сте-когато някой е пострадал от някой мошенник гледате със ирония и насмешка на случилото се-"Кой бе?-ти лъжеш",като тайничко си мислите,че точно на вас тва не може да ви се случи.Докато накрая не ви прецака и вас някой такъв псевдо-бизнЯсмен.Па тогава си налеете една студена вода,отворите си една салатка "Кенар",нищо че сте слушали че я ринат с лопати от земята,хората вътре намират мишки и в цеха скитат бездомни кучета.Па си сипете една ракийка,нищо че в момента по телевизора дават как някой се гърчи в болницата с метилово отравяне.Па си кажете пак,ама на глас-"Кой бе?-тия лъжат-тва на мен не мой да ми са случи." | Евалла колега,защото от ПАСАТ така съм се парил и то многократно че .............................................. !Ама такава е. Като всички гледат евтиното пада им се.Сега мога да пазарувам от Пасат само ако ме е яд на клиента Пращам го потъва някои лев а после ходи да им праи скандали.Защото сам вижда какво продават.Слагам моя част и тв тръгва.Карам клиента да си купи часта от пасат,поставям я пред него и взрив И клиента в пасата прави скандали .ОТ пасат и МЕХМЕД от Хасково по големи мошеници НЯМЯ!МЕХМЕД продава HR ментета представете си за кво е думата |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 21:15 Заглавие: |
|
|
Ех Божилов ти набързо прочете написаното от мен и не видя с каква ирония говоря за частите в магазина на Пасат.Как ти се струват това дето писах че 70-80 % от тях са фалшиви ? Колко пъти си вкарвах автоголове с дефектни части.
Аз приключвам тук писаниците в тая тема защото ще стане дълга и широка затова ако има нещо недоразумение пиши ми на лични.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|