| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 18:26 Заглавие: тв.BADSON |
|
|
Колеги,дойде ми една недомислица на соц-периода-BADSON nevconception PHILIPS model BS..........
CTV322S PCF8582 TDA8362 TDA8395 TDA4661 Power Supply-TDA8380+BUT11A Vertical output-TDA3653B NF-TDA2613
Tuner-UV913.
Проблемът е в това,че е ходил при пишман-майстор и са орезани писти,добавяни елементи и в крайна сметка измества настройката.Нужна ми е схема за това изчадие.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
papi Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 18:39 Заглавие: |
|
|
| изпрашам ти схемата |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 18:43 Заглавие: |
|
|
| при настроен канал на 9 крак на CTV-то трябва да са 2.5волта |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 18:52 Заглавие: |
|
|
Само да добавя че това не е соц недомислие а е от периода на ранната демокрация И порано съм писал за тези бадсони че фирмата фалира още преди да им изтече гаранцията  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 19:51 Заглавие: |
|
|
/off
Те са си казали хората още с заглавието като са ги произвеждали,че тва да го правиш си е жив кошмар-
-BADSON -на ингилийски-
-или "лош сън" на български _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 11:55 Заглавие: BADSON |
|
|
| Колеги,благодаря за отзивите,днес го почвам.Както споменах,бъркан е от някой и са правени свободни съчинения,добавяни са транзистори покрай тюнера,резани джъмпери в процесора.Трябваше ми точна схема за ориентация.Колега Фишев,наистина си прав-този тв.е заменен в София за сметка на друг гаранционен и фирмата е изчезнала впоследствие.ПАВ филтър не е сменяван.Случвало ми се е с подобен процесор да е от него. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 14:02 Заглавие: |
|
|
Аз също като колегата sabi69 смятам,че е някой син кондензатор,слагат ги обикновенно във веригата на варикапното също и на АДЧ-то.Най-вероятно за това са го копали и преди това ама не са го хванали.Сменяй де що видиш синьо пък после възстановявай и ремонтирай.Там има и едни много хубави куплунзи от захранването към основната схема нищо че са на една платка и тях провери.Не мога да си спомня нямаше ли такъв и към тунера.
Чувал съм ,че тази фирма е искала да прави вертолети-направо тръпки ме побиват като се сетя .
Успех на колегата и най-вече здрави нерви с тая недомислица! |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 17:39 Заглавие: |
|
|
Сега да се намеся аз .Като го пуснеш на автоматично търсене спира ли на програма.Ако да означава че идента е наред , че филтъра е настроен .ако всичко това е наред опиши как мени честота в смисъл като загрее менили я или не .На процесорната платка има един кондензатор пикофараден розов във веригата на варикапното трябва да е паралелно са съпротивлението 5.6ком .нямам схема пред себе си за да ти кажа кои номер е транзистора а и не знам каква са ти пратили за да кажа но на процесорната платка пин адч на процесора отива на едно транзисторче смени го .Засега това като дадеш инфо как мени честота ще помисля още .Мисля че няма смисъл да ти казвам да смениш всички кондензатори по линията на тунинга просто ти напомням . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
|