| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 15:17 Заглавие: Toshiba SD340E-странен проблем |
|
|
Здравейте!След множество препоръки си купих въпросното DVD. Мисля че беше втора доставка ,но мина година и половина ,че и повече.
Винаги е било проблемно при четене на DVD Video и Dixv-още от първия ден,но аз си отдавах значение на издраскани дискове. Ползвах си го само за музичка и клипове чак пат.
Както си вървеше един светъл ден просто спря да чете.Мен ме е нямало ,а сестра ми просто го е спряла.Чело си е едно Audio CD.Реших да го разгледам.Вмомента прави следното:
*Включвам го в тока-свети червено Stand By
*Натискам power on и светва зелено
*Веднага на дисплеят се изписва надпис OFF без да съм пипал нищо
*Продължава да свети зелено,а дисплеят е празен
*На телевизора стои синята заставка Toshiba и изписва Loading
*Когато капакът е свален даже се мъчи и да чете,но върти диска много бавничко и най-накрая дава Bad Media или нещо от сорта.
Интерес представлява фактът,че при сложен и свален горен капак се държи по различен начин,но и в двата случая не чете.
Почистил съм лазерчето,подути или отекли кондензатори няма, нищо не е поено или разпоявано.Гаранцията на технополис от 1 година е изтекла.Всякаква помощ е добре дошла
EDIT: Сега го изрових и включих:
Светва на дисплея OFF при включване за 2-3 секунди след което шпиндел мотора започва да върти бавно обратно на часовниковата стрелка.Натискането на копчета като open и т.н. изобщо не го впечатлява.Върти си постоянно и не отваря чекмеджето.В Пазарджик има сервизче на К&К и гледам ,че тук влиза едно момче,което работи там.Когато говорихме на живо май имаше някакви идеи.Това DVD въпреки огромната кампания за реклама в avforums ,май излиза много бъгаво
EDIT2@Заблудил съм се: не се изписва Loading,а пък вече и bad media ,а съм сигурен ,че го правеше и този номер след като спря.
Седи си синята картинка с надписче Toshiba.След като се включи никое негово копче или на дистанционното не функционира. Единственото приложимо гасене е от тока  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 20:05 Заглавие: |
|
|
Интересно ми е нещо от споменатите не отговаря ли на често срещан дефект.Като се похвалих на един познат,техник се оказа ,че над половината такива плеъри се били отсвирили-кой гаранционно ,кои не като моя  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 21:02 Заглавие: |
|
|
Е този твоя познат техник защо не ти каза направо какво да смениш а си играеш да пишеш такъв роман? _________________ Иво Банов |
|
|
 |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 21:23 Заглавие: |
|
|
Защото ремонтира всичко друго,но не и DVDта.Просто са питали много хора и в неговия сервиз къде да го занесат това дърво.Zorran Vadis 7 или е прекалено прехвален или само моята дъска и още няколко стотин са били дефектни по начало.Човекът и така му е дорбре и сподели просто слух,на който вече съм склонен да вярвам  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 14:13 Заглавие: |
|
|
| А може би проблемен декодер? |
|
|
 |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 14:40 Заглавие: |
|
|
Темата може да се закрие.DVDто тръгна вече  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 15:35 Заглавие: |
|
|
| Ами нали смисъла на форума е това като се установи проблема се пише какво е било за да знаят колегите за този модел къде са му по екзотичните проблеми.Естествено ако не желаете не го правете. |
|
|
 |
V0X Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 19, 2006 11:45 Заглавие: |
|
|
Разбира се ,че желая да го направя.Проблемът беше в шпиндел мотора.
Въпреки ,че и преди това си въртеше видимо нормално,след едно пръсване с котактен спрей и раздвижване на 9.5-10 Волта ,плеъра тръгна сякаш нищо никога не му е имало  |
|
|
 |
claudius Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 20:52 Заглавие: |
|
|
Имам същото безпроблемно DVD. Работи безотказно вече 2 години, предимно на DivX.
Ако искаш мога да ти пратя последния фърмуер с упътване и да си го оправиш да чете всичко.
Пиши на [email protected] |
|
|
 |
|