Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ-избор на инверторен климатик
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
deian
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 22:02    Заглавие: Помощ-избор на инверторен климатик Отговорете с цитат

Здравейте. Започвам направо с изискванията:
Ще се отопляват/охлаждат (по-скоро отопляват) 2 съседни стаи, свързани с врата. В по-голямата част от времето ще се използва само за едната стая. Двете са с почти еднакъв размер - общо около 25 кв. м.

Насочил съм се към инвертор 12-ка (9 май стига за едната, но за 2-те не).
Бихте ли ми казали нещо за този модел:
PANASONIC CS/CU-XE12EKE
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09020249
или този:
PANASONIC CS/CU-PE12DKE
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09010160
Май вторият е по-евтин и заради това, че е произведен в Китай, а първият в Малайзия.
Спрял съм се на Panasonic като марка, първият модел по ми допада, но искам да чуя и професионален съвет или хора, които имат такива. Посъветвайте ме!
Много благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deian
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2006 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето и картинка на разположението: http://deianr.data.bg/clima.jpg
Ако може да ме посъветвате и къде ще е най-ефективно да се разположи вътрешното тяло... Някои ме посъветваха да е над дивана и срещу вратата, за да може да духа и към другата стая, но ме е страх да не духа в хората и да е неприятно. Над вратата (но в стая1) добре ли ще е и ще влиза ли топлинка и към другата при нужда?
Върнете се в началото
manolov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Haskovo

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 0:49    Заглавие: Отговорете с цитат

При това разположение нямаш голям избор за монтаж.Зависи все пак от другите две стени дали са външни.У дома сме със такъв ,по -стария модел и засега две зими се държа прилично. По важно е да не го изключваш ,а ако държиш вратата отворена по конвекция ще ти затопля макар и с по-ниска температура от основната стая.Можеш да погледнеш и тук http://invertorni.klimatici.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
deian
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 8:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Външна е само стената с прозореца. Къде препоръчваш монтаж - ясно, че външното тяло ще е на тази стена (с прозореца), а вътрешното... Над вратата в стая1 най се вписва откъм интериор, но как е по-правилно хем да топли, хем да не духа във врата Wink

ПС: някой може ли да ми каже дали PANASONIC CS/CU-XE12EKE, на който съм се спрял, работи с R410a фреон? Защото PANASONIC CS/CU-PE12DKE работи, но е китайски и това ме спира...
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 9:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Толкова теми са дъвкани. Търсачка ползва ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
deian
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвах... Въпросът ми е конкретен - за фреона при този модел климатик. Също и коментари ако може...
Върнете се в началото
Gogo55
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

работил съм в фирма за монтаж на климатици.та значи има много монтажници и разликата в кпд на самия климатик зависи много от това кои ще ти го монтира.ще ти дам един прост пример:примерно един или двама човека са фирмата но нямат вакум помпа,нямат кантар имат само два манометъра и бормашина-бегаи далече.щом не могат да си позволят една вакумм помпа значи направи си сметката колко печелят и защо печелят толкоз!наи добре се обърни към фирма която монтира климатици и има поне 3 коли монтажници и над5 години опит-би трябвало да си доидат с подходящите инструменти и да ти кажат и дадат всички нужни напътствия така че да нямаш проблеми след това.
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 18:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Gogo55 написа:
работил съм в фирма за монтаж на климатици.та значи има много монтажници и разликата в кпд на самия климатик зависи много от това кои ще ти го монтира.ще ти дам един прост пример:примерно един или двама човека са фирмата но нямат вакум помпа,нямат кантар имат само два манометъра и бормашина-бегаи далече.щом не могат да си позволят една вакумм помпа значи направи си сметката колко печелят и защо печелят толкоз!наи добре се обърни към фирма която монтира климатици и има поне 3 коли монтажници и над5 години опит-би трябвало да си доидат с подходящите инструменти и да ти кажат и дадат всички нужни напътствия така че да нямаш проблеми след това.
Гого мога ли дам мнение при положение съм 4 та година в монатжа на климатици и все още САМО С ЕДНА монтажна група верно на над 200(двеста)монтажа е от началото на годината ное само една За питащия не съм фен на споменатата от теб марка Ако не си фен на панасоника като марка бих те съветвал да заложиш на ХАЙЕР доста по ефтин и доста по добре работещ от панасоника Това го казвам при монтирани два климатика(инвертори) на един апартамент от двете споменати марки миналата зима при голямите студове Панасоника сдаде багажа а Хайера продължи да работи Поогледай все пак и във Технополис какво предлагат По отношение на монтажа не е много удачно това да топлиш двете стай с един климатик След като си склонен да дадеш пари за скъп инвертор по добре вземи мултисплит на Хаиер и ще решиш проблема Тои като цена( 1780лв) е малко по скъп от споменатия панасоникУспех в избора
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Миналата седмица ми монтираха в къщи HISENSE дванайсетица инверторен.Произведен е края на юли тази година. Според тия детоми го монтираха а те са много мои хара иса сервиз за хладилна техника двигателя бил японско прозводство и с нов вид фреон . Има дисплей койно показва и външната и отделно и вътрешната температура. Поставил съм го в кухнята 36 кубика въздух с отворена врата да отоплява коридора и спалнята която е също с обем 36 кубика. За сега поддържа чудесна температура но то и времето е топло като температурата в кухнята е 22градуса а като занеса дистанционното в спалнята защото и то има термометър то там е 20 градуса а в коридара е 21. Така че ще върши работа . В описанието пише че е за 140 кубика въздух да го обръща .Всичко с монтажа ме хвана 1170лв.
Gogo55
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev написа:
Gogo55 написа:
Гого мога ли дам мнение при положение съм 4 та година в монатжа на климатици и все още САМО С ЕДНА монтажна група верно на над 200(двеста)монтажа е от началото на годината ное само една За питащия не съм фен на споменатата от теб марка Ако не си фен на панасоника като марка бих те съветвал да заложиш на ХАЙЕР доста по ефтин и доста по добре работещ от панасоника Това го казвам при монтирани два климатика(инвертори) на един апартамент от двете споменати марки миналата зима при голямите студове Панасоника сдаде багажа а Хайера продължи да работи Поогледай все пак и във Технополис какво предлагат По отношение на монтажа не е много удачно това да топлиш двете стай с един климатик След като си склонен да дадеш пари за скъп инвертор по добре вземи мултисплит на Хаиер и ще решиш проблема Тои като цена( 1780лв) е малко по скъп от споменатия панасоникУспех в избора

няма проблеми то всички сме професори, но 200 климатика изобщо не са броика според мене Very Happy,при положение че малки фирми слагат всеки божи ден по 9 до 12 броя с 3-4 три коли монтажници-има няма 1 месец значи за 200бр. аиде със здраве.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети