Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips Anubis S- bin
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 20:08    Заглавие: Philips Anubis S- bin Отговорете с цитат

Модела на ТВ е 14GX8512/59R шаси Anubis S.Проца е PCA84C844C844P/189.Tрябва ми проверен бин за него.Всичко като настройка е аналогово но проца си иска неговия бин- с друг се мотва
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:01    Заглавие: Re: Philips Anubis S- bin Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Модела на ТВ е 14GX8512/59R шаси Anubis S.Проца е PCA84C844C844P/189.Tрябва ми проверен бин за него.Всичко като настройка е аналогово но проца си иска неговия бин- с друг се мотва
В атача:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Бай Тишане май за тоя процесор дето си написал няма да намериш вин,а иначе ето един ама е версия 172
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

за 172 и 208 имам но за тоя наистина не мога да намеря.С 208 тръгва в някакъв сержизан режим и след изключване и включване това изчезва но за момент изписва Error 2-после си работи но след спиране от мрежовия пак така.Velo утре ще пробвам как ще е с твоя бин

Последната промяна е направена от bai_tishan на Пон Ное 20, 2006 21:34; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

На това телевизорче нямаше ли опциите на лепенката отзад (дублирана и върху кинескопа)?
Или бъркам нещо Sad ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
На това телевизорче нямаше ли опциите на лепенката отзад (дублирана и върху кинескопа)?
Или бъркам нещо Sad ?

Не обърнах внимание-утре ще погледна Rolling Eyes
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма никакъв проблем с празна памет. Въвеждат се после, в сервизен режим, параметрите на капака на телевизора. Ама и така си работи. Не можах да разбера какво е това че се модва? Ако винаги стои в сервизен режим, означава, че на платката, на 1пин на еепрома, има едно нещо дето трябва да се запои. Просто като се загледаш, ще го видиш. При сваляне на еепрома, обикновенно човек го маха, и после не го вижда. Имам иначе такъв бин, но не ми е под ръка. Утре ще го пратя, ама не е там проблема!
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Няма никакъв проблем с празна памет. Въвеждат се после, в сервизен режим, параметрите на капака на телевизора. Ама и така си работи. Не можах да разбера какво е това че се модва? Ако винаги стои в сервизен режим, означава, че на платката, на 1пин на еепрома, има едно нещо дето трябва да се запои. Просто като се загледаш, ще го видиш. При сваляне на еепрома, обикновенно човек го маха, и после не го вижда. Имам иначе такъв бин, но не ми е под ръка. Утре ще го пратя, ама не е там проблема!

1-4 на маса.В момента съм с преходник с цокъл икабели да си бода паметта за проби ,така че няма как да остане свободен крак от адресацията на паметта -просто и на прегодника ми са 1-4 на маса
P.S Не се модва ,а моТва-в смисъл че паметта се е омазала -забива и си намалява всички аналогови на нула.С други дъмпове няма проблем.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 9:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Позабравил съм малко, че отдавна брах ядове с един такъв. Сигурно процедурата е слагаш празна памет, махаш онова нещо на 1пин, и процесора зарежда от него информация в паметта, защото той през едно съпротивление отива на +5V. След това въвеждаш стойностите на капака, запаметяваш ги. Изключваш телевизора и запояваш съответното място, за да си отиде 1пин на маса. Но няма занчение. Качвам дъмпа, и то точно за този телевизор, дъмпа е мой, даже и на хартия го имам отпечатан от едно време.
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 9:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Досега в практиката сисъм сменял 3 пъти такъв процесор и то точно поради тези причини,аналоговите настройки веднага или след известно време застават на 0.при първия ми случай след презаписване на паметта телевизпра работи окло 5-6 месеца и пак прояви дефекта,доколкото съм запознат това е типов дефект на тези процесори,дори съм срещал на някои места доработки,например задаване на някои аналогови величини/контраст или яркост/ с тримери,за да може след включване собственика да си регулира настройките.Дано съм Ви помогнал.

Всичките ми писания биха били верни ако клиента Ви го е донесъл точна заради нулирани настройки.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети