Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ-избор на инверторен климатик
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 23:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Гого може да сме професори но не сме грандомани като теб Малката фирма има 3-4 екипа А ГОЛЯМАТА КОЛКО има 30-40 Явно не си запознат със спецификата на този пазар и не знаеш че това сезонна работа започва от май юни после част от август и семптември застои и после наплив до декември И една група трудно може да направи 3 качествени монтажа за 8-9 часа(особено в голям град като София Пловдив и тн) защото има качване и сваляне на оборудване преход от клиент до клиент малко са адресите с 2 климатика а тези с 3 на едно място са екзотика Ако можеш сподели нещо по темата а не ръси празни приказки за монтажи защото явно си далеч от този бизнес Апропо във фирмата за монтаж на климатици били споделил какво си работил Но май не си бил монтажник или кавото и да е свързано с монтажите и ремонти на климатици Аиде Arrow
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 0:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Поставянето на моя климатик отне четири часа независимо че жилището не е панелно а тухлено и пробиването на стената стана лесно.Отвънка стоеше още и скелето на работниците които направиха външна изолация на целия вход с четири сантима изолация така че беше и лесно и удобно захващането на тялото. Обезвъдушаваха го с някакво си агрегатче запушиха интелигентно отвора през който излизат тръбите така че монтажа си изисква бая време ако искаш всичко да бъде направено както трябва. Very Happy
Gogo55
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

значи фишев ти си от тези професори които ходят по самички и затова 200бр са голяма броика за тебе.Относно твоите въпроси ако екипите са три например,всеки един екип отива на три близки един до друг адреса и поставя три климатика на ден,понякога ако остане време и 4.това изобщо не е толкоз много трудно ако има хилти "къртач" и хилти ударна пробивна машина Very Happy,вакуум помпа и т.н.Ако обаче си сам и първо мъкнеш едното тяло,после мъкнеш другото тяло ,после се връщаш още няколко пъти за инструментите-секач и чук,може би тесла то тогава верно 1 ден може да ти стигне за 1-2 броики,особено ако си на някои блок и все на 5 етаж и по висок и да няма асансъор.
А относно прехваленте от тебе халери спрямо панасоника от по миналия ти пост би ли ме светнал какво производство са,колко дефектират от тях на 100бр. за 1 година, и колко години им е гаранцията,и какъв процент от клиентите са доволни от тях?
по-принцип един монтаж отнема от 1 час до 4 часа максимум при много дебел бетон и трудно място за външното тяло.Относно спецификата на този пазар то има работа нон стоп целогодишно и 3-4 екипа изобщо не могат да смогнат да изпълнят всичките поръчки,ако твоите поръчки са сезонни и от време на време то тогава си направи сам сметката колко поръчки имаш и защо имаш толкоз поръчки????Ако аз съм собственик на фирма която поставя 200климатика за 1 година то наи вероятно не бих работил тази работа или просто бих я работил за да не умра от глад-не се засягаи от това-това са факти.И все пак защо имаш само 200 поръчки на година?какъв ли е проблема за да са толкоз малко? Не съм грандоман просто ти казвам някои истини, а ако вземеш да се обидиш нещо/като ти чета по горния пост/ то проблема си е изцяло твои-не съм те засегнал с нищо освен да кажа някои от данните на една друга малка фирма която има нон стоп пазар целогодишно и 200климатика ги слага за по-малко от месец и то всеки месец целогодишно,като дава 3 години гаранция и не е имала проблеми с гаранциите който дава на клиентите.
Ето виждаш ли колко много работи споделих щом искаш ,аи ся сподели ти с какво дупчиш дупките за тръбите и за анкерите?каква вакумм помпа имаш и какъв кантар,също и какви манометри.Колко пъти от тези 200климатика за тази 1 година са те викали да си оправяш нещо -имало ли е такива случаи и т.н.
просто един екип не може да покрие 6-10 адреса на ден но 2-3 екипа ги покриват спокоино ако са по трима души в екип, и ако са по трима души в екип то на един път си качват цялото оборудване, а не се връщат по няколко пъти до колата-от тука следва че не се уморяват още преди да са си качили инструментите и работят качествено,за разлика от един човек които ако трябва да качи първо външното тяло-50кг,после вътрешното тяло още 20кг.,след това инструменти и оборудване още поне 20-30 кг ако се качва на 3 етаж примерно това качване и слизане му взима здравето и тои когато трябва да почне да работи първо не може си каже името от умората и му трябват минимум 10 мин да се съвземе и чак след това да почне да дупчи,за разлика от това ако са трима човека то първия като се качи с къртача вече е пробил всички отвори по шаблон докато другите двама донесат оборудването -това исках да напиша но ти явно не си ме разбрал,сега го написах по подробно.
А броиката на климатиците е опит и статистика ,а този опит и статистика вече значат много.
Между другото тези халери дето ги похвали няколко поста по назад-не съм ги работил наистина Very Happy, що ли така?я раздуи малко техническа информация за тях по подробно?
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Гого 1 аз(тези които ме понзават знаят ощес какво се занимавам) не монтирам климатици а ИМАМ МОНТАЖНА ГРУПА 2 Тя е оборудване със всичко необходимо за работа а именно малък и голям перфоратор два комплекта манометри (за R22 i R410)Пълен набор гаечни ключове и дребен инструмент + ампер клещи и мултицет два вида конусни дъски ,пропуско търсач + гъба с пяна Помпа задължително в колата заедно с бутилки фреон Ти на HAIER - а името незнаеш камо ли да ги познаваш Погледни саита на Технополис и ще видиш какво те интересува за тях До момента имам над 380 монтирани хайера от тях 2(два ) компресора и няколко дребни дефекта (бобина на четири пътен вентил и хлабави връзки по телата и тн )При над 150 монтирани MIDEA пак два компресора ( на климатици монтирани в един ден и дефектирали почти по едно и също време -наи вероятно дефектна партида компресори)два случая на неработеща електроника на 24 ка инвертор За Nipon не мога да кажа нищо добро 7 броя монтирани(миналата година сптември) 3 компресора още първите 6 месеца Отделно от това имам монтирани и климатици на следните марки Panasonik Samsung Ikeda NEO ELITE HISENSE BEKO SANG TOYO TOSHIBA FUGICO-поне 150 броя общо Хубаво го пишеш това за екип от трима души но моята скромна практика показва че когато са двама и са екип монтажа става между 2и3 часа защото всеки прави по нещо третия просто пречи И не разсъждавай колко се печели от монтаж на климатици и дали това е рентабилно защото всеки регион си има особености и специфики като обороти и брои клиенти Много неща мога да ти обяснявам но междувреено ти погледнах саита и там видях че се занимаваш със много неща от дърводелство през заварки ремонти на автомобили та до самолето строене и моделизъм Моята бизнес практика ме е научила да правя малко неща но да ги правя качествено и те да са близки като сектори При теб явно се получава да правиш много и разнородни деиности и накрая резултата е около нулата Нищо лично но явно си поредния измислен герой които се е появил тук и ръси мнения които не се покриват с практика Аиде Arrow бегай да летиш със самолета
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gogo55
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

казах че преди съм работил във фирма за климатици,по точно преди около 2-3 години но няма никва разлика от тогава до сега.Човека искаше съвет казах му да се допита до фирма която има много климатици поставени и подържани за да му дадат правилния съвет,защото ако не му е топло след два месеца-януари и февруари ти едва ли ще си наблизко за да му разрешиш проблема-тои най вероятно ще се обърне към тези които са му монтирали климатика, и ако климатика му е монтиран от един човек без вакум помпа и едно към гъотере, то едва ли ще има и няква реална гаранция, или ще пита по форума защо му е студено!!!ти фишев веднага скочи все едно съм ти взел хляба- от къде тази злоба и защо,та чак да ми гледаш инфото сайта и прочие неща които да философстваш тука.
ПС:тогава бех на заплата ,сега съм си сам шеф и ще се занимавам с каквото си искам,когато ми е кеф ще си работя хобита,когато не ми е кеф няма да си работя хобита,а каквото си реша, и това си е лично моя работа Laughing .
мда човек си има хобита ,някои имат ,други нямат,трети се зверят по форумите
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Ное 22, 2006 0:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Да взема да ви отделя личната преписка в отделна тема? Човекът, започнал темата има конкретни въпроси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 22, 2006 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма злоба човек Погледнах ти саита да видя кой стои срещу мен Но там видях не колега или човек със сходен занаят Размислите които продължаваш да ръсиш събрани със нереалните цифри които цитираш още един път показват че си доста далеч от темата и същинското състояние на този бизнес И запомни само едно ФИРМАТА която монтира носи отговорност в следващите2или3 години докато климатика е в гаранция (може би и това незнаеш)Ако се наложи такъв ремонт се посещава адреса дефектира се изделието и след това се демонтира дефектното тяло/или част и се праща към централен сервиз или се изискват необходимите резервни части оттам за ремонт на място Фреона при пропуск и разходите след това за посещение на адреси и евнтуални ремонти са за сметка на фирмата -монтажник Пари вземаш само при монтажа и затова колко по добре направиш монтажа толкова по малко проблеми ще имаш Това са правилата на тази игра споменати от мен накратко Ако нещо нетие ясно питай и ако все още имам нерви да те чета може и да ти отговоря Аиде Arrow
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Ное 22, 2006 0:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Пловдив и Перник се различават бая по броя на жителите. И климатичните условия също.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Gogo55
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 22, 2006 7:56    Заглавие: Отговорете с цитат

фишев вече прекали.аз много добре знам какво се прави но изглежда ти не знаеш щом си с една група и 200климатика значи има защо!!!като ти гледам манталитета къв ти е, ми е ясно вече защо се кефиш на 200климатика, повече едва ли ще имаш ако продължаваш да се държиш като селски бек.вече си ми в игноре листата ,пука ми шапката за тебе та съм седнал да се занимавам!

Филипов Edit: помолих да спрете с лични разборки. Ако желаете, отговаряйте по темата.
nebelservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 26, 2006 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

deian написа:
Външна е само стената с прозореца. Къде препоръчваш монтаж - ясно, че външното тяло ще е на тази стена (с прозореца), а вътрешното... Над вратата в стая1 най се вписва откъм интериор, но как е по-правилно хем да топли, хем да не духа във врата Wink

ПС: някой може ли да ми каже дали PANASONIC CS/CU-XE12EKE, на който съм се спрял, работи с R410a фреон? Защото PANASONIC CS/CU-PE12DKE работи, но е китайски и това ме спира...

И двата климатика са на R410. Най подходящо място за монтаж на вътрешното тяло е срещу вратата към втората стая и въздушната струя да се насочва надолу към нея. Трябва да се има предвид че все пак въпреки че стаите не са големи ще има температурна разлика.

По моя информация в момента PANASONIC CS/CU-PE12DKE го няма никъде наличен така че изборът остава - XE12
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети