| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SecreT Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 12:18 Заглавие: Creative Gigaworks S750 power block |
|
|
Здравейте, имам горепосочената уредба която има проблем със захранването: като я пусна изгариа предпазитела. Отворих я и се оказа (видимо) че проблема е в един кондензатор (470mF, 200V) два дена вече търся същя по магазините за да го подменя но неуспешно. Въпросът ми е:
Кой от следните два кондензатора е по-подходящ за заместител на оригиналния?
1. 560mF, 200V
2. 470mF, 250V
Като се има в предвид че става вапрос за вахранващ блок който трябва да достигне мощност от 500W и нагоре. Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 12:26 Заглавие: |
|
|
Който и да сложиш все тая.
Само дето малко ме смущават тези 200V на оригиналния .
Това да не е някое "америчко" изделие предназначено да работи на 110?
Къде стои този кондензатор?
И какво точно означава за теб "видимо"? |
|
|
 |
SecreT Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 12:36 Заглавие: |
|
|
Работи само на 220V няма вазможност да се сменя входното напрежение. Кондензатора не е един, 4-ри са напълно еднакви, позиционирани са точно до входа на високото напрежение, за съжаление нямам схема на продукта и немога да зная със сигурност за какво се ползват. А какво означава видимо .. ами .. цъфнал е като майска розичка, разпилял електролит по цялата платка .. някакси много се съмнявам че работи
То че може и двата предполагам може, но тъй като са 4 еднакви ... като слагам 4-тия да е по-различен, има ли вероятност да разбутам някакви сметки дето са правени там. Все пак става дума за доста прецизна уредба ? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 12:41 Заглавие: |
|
|
Ако този кондензатор (заедно с останалите) е веднага на входа след изправителя и няма трансформатор НЯМА как да е на 200V!
След "захранващия" кабел има ли трансформатор? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 12:43 Заглавие: |
|
|
| Има тамън 4, задно сас множество токоизправители ... ако съдя правилно по разположението на елементите и това което виждам от пистите на платката, това е последното ниво от захранващия блок, преди самия усилвател. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 13:03 Заглавие: |
|
|
Слагай смело тогава.
Да не те притеснява номинала. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 12:52 Заглавие: |
|
|
| Кондензаторите са по двойки, ако този е гръмнал другия от двойката има сериозна утечка. |
|
|
 |
|