Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV VESTEL 3710 не стартира.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Ное 22, 2006 22:06    Заглавие: TV VESTEL 3710 не стартира. Отговорете с цитат

Шасито не съм 100% сигурен, но мисля че е 11AK20M-6.
Проблема е следният: след като се включи телевизора захранването се опитва да тръгне в stby, но диода мига и неможе. Пробвах да разтоваря малко захранването като откачих 115V и след като включих диода мигна 2-3 пъти и телевизора мина в stby. Ако успее след подаване на захранването да мине в stby след това няма проблеми, всички захранвания да в норма и телевизора си работи перфектно. Имам подозрение, че проблема е от 33V за варикапното, които се изработват от 115-те понеже като откача резистора, след който се правят 33-те волта телевизора тръгва в stby(с премигване на диода в началото) и след това си пали. Дали пък проблема не е в самото захранване Confused . Ако някой има идея що за проблем може да е това нека да помогне.
Само да добавя, че преди мен някои се беше пробвал да ремонтира телевизора, но само беше ровил захранването. Аз съм въстановил захранването и съм сменил BU508, които беше изгорял. И последното което ми направи впечатление докато работи телевизора е, че AFT-то не винаги сработва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 7:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Изходните филтрови кондензатори заменил ли си ги ?
Ако е 11АК20 то то е с 808 а не с 508 и той най често изгаряше подарди изсъхналия кондензатор в базата.
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 10:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Грешката е моя, става въпрос за BU808. Всички кондензатори който трябва да се сменят съм ги сменил още когато сложих новия транзистор, но проблема си остава Sad .
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам смътен спомен че пак се касаеше за филтров кондензатор. Огледай около тиристора и двата транзистора за st.by.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 12:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Двата електролита 47мкФ на захранването на редовата развивка и един 4700мкФ отпреде до радиатора смени ли ги ?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Не останаха стари кондензатори по телевизора, проверих и смених за всеки случай и транзисторите за stby, но ефекта засега е нулев
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 23, 2006 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери елементите в ресета, към 33 краче на процесора-кондензатора, транзисторите и ценера.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети