| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mospec Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2006 Мнения: 221 Местожителство: София SKYPE- mospec
|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 21:39 Заглавие: отваряне на фирма |
|
|
каква фирма ще ми трябва за сервиз за битова техника електроуреди
колко пари трябват за фирмата и други дукоменти а ако фалирам да не дава господ какво става с фирмата и мене |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 22:30 Заглавие: |
|
|
ЕТ примерно.Отиваш при адвокат отваряне на ЕТ в момента е около 150лв зависи от адвоката.После в 2-3 дневен срок отиваш при счетоводителка възможно най-оправна тя се занимава със регистрацията по БУЛСТАТ,изкарва ти печат,регистрира те в РУСО,данъчното и т.н. и почваш да си плащаш патент,осигуровки и т.н. Най-важното е да намериш максимално добра счетоводителка,която да ти върти всичките неща-аз с нищо не се разправям-само и нося пари и това е-навремето даже и касовия апарат тя ходи да ми го купи.
Недей се опитва да изземваш длъжностите на адвоката и счетовдителката и да си мислиш че ще им нагърбиш тяхната работа и ще се справиш сам пестейки от комисионните им-няма да стане-бюрокрацията е такава че ще висиш по опашки,ще те юркат разни писарушки насам натам та ше се луташ докато свят ти се завие от инстанции и накрая пак ще опреш на моята и ще идеш и ще си дадеш парите на човек който това му е работата.
| Цитат: | | а ако фалирам да не дава господ какво става с фирмата и мене | С фирмата нищо не става-замразяваш я или я затваряш,а с тебе какво да стане-ами фалирал си това е-няма да те изяде мечка я.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 22:52 Заглавие: |
|
|
| По смисъла на търговския закон ЕТ(етноличния търговец) отговаря със цялото со движимо и недвижимо имущество пред закона и малко там е нито риба нито рак някаква симбиоза между юридическо и физическо лице затова по добрее да се регистрира ЕООд или ООД Малко с апо високи таксите за регистрация и трябва да вкараш 5000лв за един ден в банката това се прави да докажеш уставния капитал Ако има някакви проблеми при фалит или вземания към фирмата споменатите дружества отговарят само до размера на капитала си Има и трети вариант можеш да с ерегистрираш като занаятчия пак имаш право да работиш но нямаш право да извършваш търговска деиност ( да продаваш разни неща )и май не можеше да издаваш фактури защото няма да имаш печат Касов апарат се купува и при трите случая които ти споменах Успех в начинанието |
|
|
 |
mospec Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2006 Мнения: 221 Местожителство: София SKYPE- mospec
|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 8:06 Заглавие: |
|
|
По смисъла на търговския закон ЕТ(етноличния търговец) отговаря със цялото со движимо и недвижимо имущество пред закона
Немога да разбера защо трябва да отговарам с цялото со движимо и недвижимо имущество пред закона при положение че несам зимал заеми и други а заложа само мои средства |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 12:26 Заглавие: |
|
|
| mospec написа: | По смисъла на търговския закон ЕТ(етноличния търговец) отговаря със цялото со движимо и недвижимо имущество пред закона
Немога да разбера защо трябва да отговарам с цялото со движимо и недвижимо имущество пред закона при положение че несам зимал заеми и други а заложа само мои средства | Ами в такъв случай когато решиш че си фалирал,подаваш в следващата данъчна декларация,е че фирмата прекратява дейност,спираш да плащаш патента и внимаваш данъчните да не те набарат че тайничко си бачкаш..  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 12:35 Заглавие: |
|
|
| fishev написа: | | затова по добрее да се регистрира ЕООд или ООД |
Тия дни колега ми каза, че от догодина отпадат патентите за ООД и ЕООД. Някой знае ли със сигурност дали е така?
| fishev написа: | | трябва да вкараш 5000лв за един ден в банката |
Достатъчно е 3500 - внася се минимум 75% от уставния капитал. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 12:40 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | Ами в такъв случай когато решиш че си фалирал,подаваш в следващата данъчна декларация,е че фирмата прекратява дейност,спираш да плащаш патента и внимаваш данъчните да не те набарат че тайничко си бачкаш..  |
Не ги учи на мурафети
-и без това и сега си има достатъчно "сиви колеги" тук във форума,отделно такива плъшоци скрити по гаражи,мазета и паланки,които не влизат във форума.
Пък после иди бачкай,като оня отсреща "Прави телевизорти за 20лева барабар с частите" и квото изкара му е на 101 % чиста печалба. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 18:46 Заглавие: |
|
|
ЕООД или ООД е истината. Банките дават експресни заеми за тази цел. Поговори с някой кредитен инспектор. Това с ЕТ'то е дива измишльотина. И естествено ще отговаряш с цялото имущество като си ЕТ. Нали това е идеята. В другия случай си дружество с ОГРАНИЧЕНА отговорност и това явно го заявяваш още в името на фирмата при контактите с другите фирми. За да ремонтираш телевизори може и нищо да не регистрираш. Махни го Божилов.  _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 24, 2006 20:05 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | За да ремонтираш телевизори може и нищо да не регистрираш. Махни го Божилов. |
Що за дебелашко изказване...
Само не ми обяснявай,как това било шега и на мене ми било "оперирано чувството за хумор",щот нищо смешно не виждам.
По възможност ако си от Козлодуй и ако се занимавш с авто-диагностика ме послушай-фирма не ти трябва-няма нужда нищо да регистрираш и си бачкай на черно,правейки нелоялна конкуренция и подбивайки цените на господина Ваклин-така ще ми е най-на кеф.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 25, 2006 8:43 Заглавие: |
|
|
Bojilov не се ядосвай!!!
Самата система и законите които се занимават с нашия бизнес ще го принудят да работи по този начин!!
Лошото е че подобни съвети се дават все по-често на новите колеги
"Почни някъде на заплата и в свободното си време прави ремонти ама си ги подбирай така по-лекички и сладки,сложните да ги правят по сервизите".
Погледни после по форумите какво става.От служебните компютри се почва едно питане от типа "Изгоря ми транзистора в захранването на FUNAI какво може да е???" и по-съвестните колеги отговарят.
И после работата намаляла!!!
Това просто е мое мнение и не визирам конкретни хора но от скромния си 20 годишен опит само в този бранш не мисля че греша в преценката си!! |
|
|
 |
|