| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 21:13 Заглавие: |
|
|
Марине проблема е изключително елементарен за тези ТВ-та и не е един а са два проблема от едно и също място но не е виновна нито паметта нито проца и мисля че и джангала не е виновен. Просто помисли и мери и проблема ще се реши лесно  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 21:52 Заглавие: |
|
|
| Съветвам те да смениш електролитните кондензатори, през които се подават V и H импуслите на процесора. |
|
|
 |
sparco0 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 25, 2006 21:22 Заглавие: help me |
|
|
| имам Tv Сузика SX-9213 и имам универсално дистанционно моля ви кажете какво да напрая за да проработи ? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 25, 2006 22:44 Заглавие: |
|
|
| evgevg написа: | | Тези процесори са два вида по отношение на генератора.Разликата в изводите е 28-29кр. и 34кр.Имаш ли индуктивност между 28 и29крачеДали преди теб са сложили правилния процесор и тръгнал ли е изобщо телевизора с този процесор. |
Ей това е най-вероятният проблем-точно и ясно дефиниран.99% проблема ти е в неправилен процесор.
Я отговори на въпросите и специално тоя за бобинката,които ти е задал колегата и мисля че ще си готов.
Много е вероятно тоя процесор който е сложен да не е правилния процесор,а някакъв си дето майстора си го е изсмукал от пръстите.
Ако се чудиш защо така-ще ти отговоря-
Разликата в 28-29 кр. където е OSD генератора води до липсата на графика
Разликата в 34кр или извода IDENT води до неспиране на канал.
Ако се чудиш и защо пък не помни-щото вероятно майстора дето се е борил реди тебе е сложил | Марин Бончев написа: | | Памет24c01 | ,а оригиналната беше някво PCF и за да се смени със стандартна 24c искаше манипулация със 7кр.
Я виж схемата на PHOENIX 8555не ти ли отговаря на твоя телевизор,че кат гледам и схема нямаш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 25, 2006 23:32 Заглавие: |
|
|
На тез сузики osd осцилатора им е с L/C група процесора е PCA84C641 или PCA84C441 640 и 440 са с R/C осцилатор STV-та са им аналози но там не мога да си спомня кое беше с L/C и кое с R/C.За това погледни 28-29 крак ако имаш дросел тогава PCA84C441 или 641 едните бяха 40 канала другите 90.
За паметта правеха ги и PCF и 24C01 но някаква промяна в платката не си спомням на тях просто не им горяха процесорите единствения дефект им беше захранването та съм занбравил цифровата част.Големи кучета бяха.За памета мисля че божилов е прав ако е pcf няма да помни и ще иска преработка.
Само че на тях много им бяга бобината на адч-то на 8362 виж с един стрелкови уред като търси програмите на 9-ти крак на процесора (цифровия) минава ли през 2,5 волта и като намериш що годе хубава програма има ли там 2,5 волта ако не адч-то ти е кривнало.Освен това искача ли ти звука като намери станция той е вързан към идентефикацията.Абе иска си копане явно тази антика  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 11:04 Заглавие: |
|
|
Май не гледаме датите , а  |
|