|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 28, 2006 8:21 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | От немалкия ми вече опит по поддръжката и на двата вида вида монитори на една от най-популярните марки мога да кажа, че наличието на повредени пиксели е неприятно, но вече се продават монитори с гаранция за 0 повредени пиксели.. |
И докога е тая гаранция-2-3 години и после,какво?-Клиента да си го бие в кратуната?
Кой от двата има по-голяма механична устойчивост и кво ша стане ако лапето натисне с пръст екрана на CRTто и екрана на другия?
Вкарваме монитори от чужбина,на които са им изтекли 2-3 те години гаранция та знам колко е живота на едните и на другите-караш TFT
по на няколко години,повеченто още в гаранция даже-пускаш ги,отремонтираш ги -и от 20 монитора има един без изгорели пиксели.
От двайсе CRT-огромната част 17-18-има здрави екрани.
| Anonymous написа: |
За другите разлики, като геометрия, радиационно излъчване, обем, тегло мисля няма смисъл да говорим.. |
С геометрия няма кво да ги сравняваш-новита CRT сс нищо не им отстъпват-виж ако говориша за кутели от преди 15 години-ДА-имат по-лоша геометрия.
А за естественост на изображението и цветовете?Максимален контраст?Максимална рязкост на контурите?Ограничения във видимия ъгъл?
Тия неща що ги прикриваш,а и това че CRT по тия критерии е на милиони светлинни години пред тия дървета за които говориш?
| Anonymous написа: | | Факт е, че вече почти няма производител, който да произвежда монитори с кинескопи. |
Айде бе,много бърже ги пенсионира,не ми се рови да ти търся производители.В момента знам купища фирми които още произвеждат радиолампи.Вчера в Q-то си говорехме с един американец,дето ми обяснява,че има завод при тях който още произвежда кинескопи за телевизорите отпреди Втората Световна-просто щото има много колекционери-та не бързай да пенсионираш добрите CRTмонитори-ще минат още 70-80 години дотогава,според мене.
Факта е прост и ясен-който иска да не му се морят очите-гледа TFT,който иска качествено изображение и зашеметяващи цветове-гледа CRT _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 17:27 Заглавие: s |
|
|
| EIZO e markata! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 18:05 Заглавие: Re: s |
|
|
| Goofy написа: | | EIZO e markata! |
Хубаво е като пишеш нещо да се обосновеш,защо мислиш така
Хубаво е да пишеш на кирилица
Хубаво е да погледнеш,че темата преди 10дена вече беше решена-
и е приключена-колегата Дитроникс си е поръчал монитор,получил го е и даже вероятно го е полял със подобаващо количество шотландска течност
и тежки мезета-че иначе много дефектират.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 19:54 Заглавие: |
|
|
А бе беше една одисея с монитора-не ти е работа!Поръчах го,дойде,закачих го на служебния комп и го подкарах.Даже му измислих една измислена резолюция и той си тръгна като момченце без да разпъва иконите-нали е ШИРОК ЕКРАН В четвъртък и петък бачках с него,отивам в понеделник-няма никой!Ни свети,ни мърчи!Вадя жици,пускам,спирам-все тая!Откачих!Взех да дрънча по телефоните-и о,чудо!Във Варна сервиз НЯМА!Трябва да го връщам в София.Да се насе...ш от кеф!Цял ден съм си говорил сам и все за майки,каки,лели Опаковах го да го сендвам за Софето,ама закъснях и изтървах куриерите.Върна се Дулцинеята от работа,а аз-като лъв в клетка на папагал.Пита ме какво става,аз най-художествено и обяснявам и тя нали си е доктор -взе да вади валериана.Вика дай поне да го видя.Изкарах го от кашона и я предупредих,че сигурно го вижда за последен път.Гледахме го,гледахме и тя вика "Пробвай пак да го включиш".Аз веднага включих на майките и на каките,ама забодах кабела и какво мислите-мониторът си тръгна!А бе заработи.КОШМАР!И така цяла седмица.Бачка като нов!Тази вечер пак го опаковах,че след малко синковеца се връща от Варна и не трябва да го вижда-подарък ще му е заедно с компютър за Коледа-тогава има рожден ден.Сега си мисля какво ще стане,ако на Коледа проклетият монитор направи същият номер.Голям та..к ще стане!Утре ще ходя на църква да паля свещ!Това е историята с моя нов монитор.Дано не съм бил досаден! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 20:41 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Утре ще ходя на църква да паля свещ! |
/off Видиш ли колко добър пророк съм,а?
Видиш ли кво става,като не поливаш-няма значение за кой е-за сина ли,за тебе ли-щом ти си го купил-ти ще черпиш
Нема нужда,поливаш със бутилка "Тийчърс" и печени свински мръви и си готов-никви свещи и попове не ти трябват. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 09, 2006 8:15 Заглавие: |
|
|
" Tilt adjustment" а може и други подобни екстрички да има и да се шашка
а и казват :
Min Operating Temperature: 5 °C
Max Operating Temperature: 35 °C
кой знае кво е решил монитора му неден  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|