| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2004 18:02 Заглавие: TV ELITE SKD-2148-2652 |
|
|
Проблема най-вероятно ще да е в ТХО , но все пак бих искал да се консултирам защото това е скъпа част.ТВ-то е правило черни линий по хоризонтала докато в един момент тотално е спряло.Имаше проблем с захранването който е отстранен - 115 волта на ТХО.Като го вклюяиш цвърчи транзистора на хоризонталното/който е сменян/и прехвърчат искри по цокъла на кинескопа от фокуса към произволни крачета.което ме навежда на мисълта за пробив в ТХО.
Забравих да напиша процесор TDA9361PS/N2/5T
Благодаря ви предварително за съветите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2004 21:48 Заглавие: |
|
|
Откачи фокуса и го пусни без него. Ако усетиш че това е проблема опитаи да направиш делител от високото с готов делител за СОФИЯ .Огледай все пак и цокъла на кинескопа.Отрязания извод от ТХО изолирай добре с червен силикон. Успех Очаквай и пробиви към G2 включвай с особено внимание !!! _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 15:55 Заглавие: |
|
|
Ясно за какво става дума само че аз съм отскоро в ТВ ремонтите и не съм много добре запознат с по-старите.Този делител продава ли се по магазините ?Аз не разполагам със схема на София . и не мога да вида точно за какво иде реч.Ако някой ми каже от къде да си намеря...
Освен това ми липсва диод VD451 на колектора на ХО, някои знае ли какъв трябва да е?
Цокъла е без забележки . |
|
|
 |
ret_tv Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 16:53 Заглавие: Re: TV ELITE SKD-2148-2652 |
|
|
| Най вероятно имаш проблем с някой електролитен кондензатор - около TXO-то, 10 - 20мф/160волта - Успех! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 9:50 Заглавие: |
|
|
| По добре огледаи масата на кинескопа в елита имаше объркана серия със маса закачена на тунера а не на платката на кинескопа ако е така го оправи или се огледай за тези маси да не си си набил автоголУспех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 22:28 Заглавие: |
|
|
| Да вярно тука има обаркана маса оправих я но без ефект.И номера с делитела няма да мине та утре вече съм на път за магазина за ново ТХО.Благодаря на всички за съветите. |
|
|
 |
|