| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petrushinov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 17:04 Заглавие: Загуби в халогенна крушка ? |
|
|
Имам едно питане на което немога да намеря отговор из нета Интересува ме при халогенната крушка загубите по - голями ли са в сравнение с обикновенна крушка ? Става въпрос за фаровете на колата . Искам да сложа крушки които да ми осигуряват добра видимост и при тежки климатични условия . Цените на ксеноновите системи изобщо не ми допаднаха и търся варянти. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 17:38 Заглавие: Re: Загуби в халогенна крушка ? |
|
|
| petrushinov написа: | Имам едно питане на което немога да намеря отговор из нета Интересува ме при халогенната крушка загубите по - голями ли са в сравнение с обикновенна крушка ? Става въпрос за фаровете на колата . Искам да сложа крушки които да ми осигуряват добра видимост и при тежки климатични условия . Цените на ксеноновите системи изобщо не ми допаднаха и търся варянти. |
Защо смяташ че има загуби то си е едно съпротивление зависещо от температурата в нагрято положение се увеличава до някаква стойност , дори халогенните светят доста по добре за мощноста за мощноста която консумират
Принципно много зависи как свети и от самия газ който е вътре , дори бих казал че ще е грехота ако сложиш обикновенна а не ксенон или някоя по модерна , просто ще ти мъждука в сравнение с обикновенна халогенна крушка при това за същата консумация . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 19:55 Заглавие: |
|
|
| Ами ксенонова система бих си сложил без да се замислям само цената немога да преглътна(цените започват от около 400 лева на горе) . Иначе много лесно може да се разбере халогенката дали има по - големи загуби от обикновенната крушка стига да имах под ръка халогенка . Но в крайна сметка може да се стигне и до момента да си купя и да видиме тогава . Въпроса е да не отделя повече температура от обикновенната крушка и така да се споминат рефлекторите. |
|
|
 |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 21:12 Заглавие: re. |
|
|
| От уроците по физика помня ,че тяло нагрято 2 пъти по-силно свети повече от 4000 пъти по-ярко.Спиралата на халогенните лампи се нагрява до по-висока температура и по тази причина свети по-ярко .Ако фаровете не са пригодени за халогени прегаря покритието на рефлектора.Върху стъклото на фар пригоден за халогенна лампа има символ квадратче с вписана вътре буква "Н" ,при обикновенните фарове символа е квадрат с вписана буква "С" или "R" в зависимост от това дали фарът е за дълги или къси светлини.Проверете символа на стъклото ! |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 22:38 Заглавие: Re: re. |
|
|
| XPAHKO написа: | | От уроците по физика помня ,че тяло нагрято 2 пъти по-силно свети повече от 4000 пъти по-ярко.Спиралата на халогенните лампи се нагрява до по-висока температура и по тази причина свети по-ярко .Ако фаровете не са пригодени за халогени прегаря покритието на рефлектора.Върху стъклото на фар пригоден за халогенна лампа има символ квадратче с вписана вътре буква "Н" ,при обикновенните фарове символа е квадрат с вписана буква "С" или "R" в зависимост от това дали фарът е за дълги или къси светлини.Проверете символа на стъклото ! |
СПОКО до като се прецака рефлектора ще си сменил колата , а и ако е западна не ги мисли , най вече проблеми имат руските , но един рефлектор сигурно е по евтин от лампата  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 9:23 Заглавие: |
|
|
След като ми изгоря крушката и я смених с нова, установих, че дори и на 5 волта свети доста по- добре от обикновения халоген... Крушката беше бош някакъв си с леко син оттенък на стъклото, но много лек, като нюанс. Фаровете си светеха бяло....
По- интересното е, че като изгоря едната крушка, най много 10 часа работа след нея изгоря и другата.... нямам проблеми с напрежение и т.н. Новите си работят.... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 10:24 Заглавие: Mda |
|
|
| bobykafe написа: | След като ми изгоря крушката и я смених с нова, установих, че дори и на 5 волта свети доста по- добре от обикновения халоген... Крушката беше бош някакъв си с леко син оттенък на стъклото, но много лек, като нюанс. Фаровете си светеха бяло....
По- интересното е, че като изгоря едната крушка, най много 10 часа работа след нея изгоря и другата.... нямам проблеми с напрежение и т.н. Новите си работят.... |
За всяка крушка производителя дава работни часове , просто на старите са им свършили и зато са изгорели
Имай на предвид че жичката вътре като се нагрее до 2-3000градуса омеква и като караш по нашите пътища от вибрацията може да се скъса въпреки че е от специална сплав , а може просто толкова да се е разтеглила че да е окъсила някъде по средата и няма начин да не изгори  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 13:08 Заглавие: |
|
|
Значи в случая са важни загубите в краушката а не температурата на светлината измервана в Келвин (К) при отразяването в рефлектора загубите са толкова малки , че може да ги пренебрегнем . Самата крушка загрява и от загубите в нея и точно те ме интересуват . А това за знака на фара не го знаех мерси за инфото  |
|
|
 |
mtzakov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 14:14 Заглавие: |
|
|
| Какви загуби бе човек халогенните автомобилни крушки си отговарят на стандарт. Освен ако не са върховни ментета. Халогените имат означения Н1, Н2, Н3, Н4, на всяка си пише кой вид е а и добре се различават по между си. Единственото което е при по марковите е че им дават повече часове живот. МНОГО ВАЖНО ХАЛОГЕННИТЕ ЛАМПИ ДА НЕ СЕ ПИПАТ С ПРЪСТИ, ако се пипат после се почистват с памук и спирт, иначе горят за няколко часа. За старите руски автомобили работата е съвсем друга, за тях се правиха някави хибриди и от завод "Светлина" и от братята руснаци. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 17:24 Заглавие: |
|
|
| Това H4 например е какъв е цокъла , позицията на реотанчето и т.н. |
|