Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Имам проблем с осъществяване на връзка PC sat приемник

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bobyb
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2004 13:31    Заглавие: Имам проблем с осъществяване на връзка PC sat приемник Отговорете с цитат

[email protected][/quote]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2004 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

bobyb, сигурно ти си знаеш какъв е приемника, но ние не!
И как се опитваш да ги вържеш през COM порт или чрез друг комуникационен интерфейс?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2004 19:43    Заглавие: Re: Имам проблем с осъществяване на връзка PC sat приемник Отговорете с цитат

bobyb написа:
[email protected]
[/quote]

Приемника го сварзвам на COM ПОРТА -1 Тои ми е свободен а кабела ми RS 232 нул модемен 5-5 2-3 3-2 и се чудя каде може да е причината .
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 06, 2004 19:43    Заглавие: Re: Имам проблем с осъществяване на връзка PC sat приемник Отговорете с цитат

bobyb написа:
[email protected]
[/quote]

Приемника го сварзвам на COM ПОРТА -1 Тои ми е свободен а кабела ми RS 232 нул модемен 5-5 2-3 3-2 и се чудя каде може да е причината .
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 07, 2004 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

bobyb, освен кабела трябва да имаш съответния софт който поддържа комуникацията с този приемник, а освен това има и процедура на включване.
Обикновенно се включва кабела м/у приемника и PC-то при изключено захранване на приемника, пуска се програмата и след това се включва захранването на самия приемник.
Без да си признаеш това което вече те питах, няма как да получиш вразумителен отговор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bobyb
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Нед Ное 07, 2004 15:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Sat приемника ми е Botech 9000 / CI/ XCI: DVB-S, 2x Common Interface/ кажи ми къде е възможно да бъркам , и ако има нужният soft за този приемник ще ти бъда много задължен за помоща която ми оказваш .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 07, 2004 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

bobyb, аз почвам нещо да не те разбирам какво точно правиш.
От първия ти пост останах с впечатлението, че се опитваш да префлашнеш софта на приемника си и имаш проблеми с осъществяването на комуникацията м/у компа и приемника (като подразбирах, че имаш всичко необходимо за целта).

Имаш ли софта за комуникация? Ако го нямаш - какво се опитваш да правиш и как?
Ако го имаш - какво си правил и какви точно са ти проблемите?

Ето тук има софт който се твърди, че е лоадер и за твоя приемник.
http://www.eurosatbase.com/index.php?page=download
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети