| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 18:56 Заглавие: |
|
|
| Правилно , за измерване няма как да стане , но за установяване има или няма нещо |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 19:05 Заглавие: |
|
|
Абе вие луди ли сте или хора без работа.  _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 20:10 Заглавие: RQ:Схема на устройства за борба с гризачи.... |
|
|
може ли да се намери схема за такова устройство...щото искам аз да си го направя  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 20:33 Заглавие: Re: RQ:Схема на устройства за борба с гризачи.... |
|
|
| DJ Niko написа: | Re: RQ:Схема на устройства за борба с гризачи....
може ли да се намери схема за такова устройство...щото искам аз да си го направя  |
Нещо не те разбрах-искаш да си правиш механичен ТВ или "устройство за борба с гризачи"-за първото по-горе съм дал достатъчно линкове-прочети.
За второто-капан  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 22, 2006 22:37 Заглавие: |
|
|
И това трябва да е някакъв вид механичен телевизор. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 11:47 Заглавие: |
|
|
| Ами да лично съм без работа. Не се занимавам професионално с електроника но това ми е хобито. Обичам да правя разни такива шантави неща. Аз сега си пиша със един англичанин който членува във такъв клуб и с него споделяме опит. Ако някои от момчетата тук иска да се включва да казава защото имам чувството че съм единствения който иска да направи такова нещо, а така като сме повече можем да споделяме опит и имаме по голям шанс за успех. Защо да не направим и такова хоби във България? DJ Niko ако си заинтересуван пиши. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 23, 2006 11:56 Заглавие: |
|
|
| Между другото забравих да кажа че нямам намерение да правя цяло приемно телевизионно устройство. Аз и от началото го споменах казвам го и сега. Искам да направя само Диска на Нипков със Лампата отзаде. Имам програма която ми прави филмите на звуков файл който подавам през аудио усилвател и след него на светодиодите а те на диска и така трябва да се получи изображение. Смятам да използвам левия канал за видеото а десния да е за звука. Смятам да сложа във самото устройство едно старо ЦД за компютюр който имат копче за Play. И така когато го пусна левият канал отива на усилвателя за светлината а десният на усилвател за звука. Разбирате ли? |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 18:57 Заглавие: |
|
|
Хм Не сега го виждам за първи път но ми изглежда интересно, обаче ще е прекалено сложно със сигурност. А така и така пиша да кажа до къде съм стигнал с "механичният телевизор". Значи направих диска на Нипков от грамофонна плоча, закрепих го на една дъска заедно със един 12 волтов електромотор, оообаче мотора нещо не е както трябва и не върти със постоянни и точни обороти и за това картината която се получава не може да се стабилизира. Нещо като развален стар телевизор дето картината се върти постоянно и не можеш да разбереш нищо от нея. Сега след малко ще ходя до "хранилището" (демек мазето) и ще търся електромотори от касетофони, грамофони и такива щото имах някъде и ще пробвам със тях та дано излезе нещо защото почвам да губя вяра вече . |
|
|
 |
|