| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 20:57 Заглавие: Samsung CW-21M163N с TDA12025PQN1E80-не се управлява отникъд |
|
|
Дойде с изгорял KA78R08 и скапано съдържание на еепрома.След смяната им с нови-телевизора тръгна,но няма управление нито от бутоните на телевизора,нито от дистанционното/оригиналното си е/
Телевизора е произведен през 2005 година /след известно време ще дойде и до нашите глави,след като им изтече гаранцията../
Смених сто дъмпа.но все същото-седи си на една програма-картината е перфектна /звук няма,само при вкл изпява една мелодия като поздрав/ ,но няма НИКАКВА РЕАКЦИЯ на бутоните -през дистанционното светодиода мига,демек възприема кода,но реакция мяма никаква.
Още нещо-след включването светодиода мига бавно 5 пъти и угасва-и после само премигва често само през дистанционното
А,и да не забравя-на шината I2C непрекъснато вървят пачки импулси,като,че ли процесора търси нещо,но не го намира... _________________ Az sam |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 23:40 Заглавие: |
|
|
| Това TDA не е ли с шахматно разположение на изводите, в четири реда, с вградена стерео обработка. Ако да-те се скапват много лесно. И телевизора всъщност не е ли в гаранция? |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 9:57 Заглавие: |
|
|
да,такъв е корпуса,и което е лошото-засега отникъде не може да се намери
Гаранцията е отказана,поради гръм..но аз поне никъде не видях следи от гръмотевица или токов удар... _________________ Az sam |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 15:38 Заглавие: |
|
|
| angele написа: | да,такъв е корпуса,и което е лошото-засега отникъде не може да се намери
Гаранцията е отказана,поради гръм..но аз поне никъде не видях следи от гръмотевица или токов удар... | Проца го има в К&К(ако искаш да ти дам парт номера за поръчка) това е една от детските болести на това шаси И ми е интересно след като е отказана гаранция има ли протокол от сервиза и отбелязано на гара карта След като няма следи значи никой няма да откажа гаранция за такова нещо Има и още един момент да си знаел че е гаранционен но все пак да си решил да му вземеш парите на клиента и сега олеле скъп ремонт и няма части  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 18:27 Заглавие: |
|
|
Колегата фишев се радва като нещо гаранционно със скъп ремонт попадне в някой колега.Не може всички кифтета да изедем сами според мен.
Тук при нас поне,всичките гаранционни ги държи човек който не е пипал поялник,един транзистор не може да премери и все гледа да ги изкара гръмотевични и им иска по 100 лв на ремонт а то някой фус изгорял.Хората се отказват и идват при нас така,че при нас доста ремонти падат "гаранционни".Молбата ми е помагайте ако можете.И на мен може да ми падне такова нещо за ремонт хубаво е да знам какво мога да направя! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:34 Заглавие: |
|
|
| ivpav написа: | Колегата фишев се радва като нещо гаранционно със скъп ремонт попадне в някой колега.Не може всички кифтета да изедем сами според мен.
Тук при нас поне,всичките гаранционни ги държи човек който не е пипал поялник,един транзистор не може да премери и все гледа да ги изкара гръмотевични и им иска по 100 лв на ремонт а то някой фус изгорял.Хората се отказват и идват при нас така,че при нас доста ремонти падат "гаранционни".Молбата ми е помагайте ако можете.И на мен може да ми падне такова нещо за ремонт хубаво е да знам какво мога да направя! | Познавайки колегата Христо Нанков( мой приятел занимаваш със гаранционни) все си мисля че може да държи поялник и да работи добре А ти колега след като можеш да го държиш защо не ремонтираш гаранционни Помагам с което мога и когато има възможност Ти как мислиш да му подаря ли процесора на колегата това лие ПОМОЩА според теб И все си мисля че не можеш да даваш заключение кой какво може да прави други са преценили дали може или не (твойте размисли може да се смятат за злоба)И нее много етично да влизаш в чужда тема и да даваш мнения несвързани със нея ,за това има и други начини на общуване PM или мейлНищо лично но всяка жаба трябва да си знае гьола и най важното МЯСТОТО В НЕГО |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 20:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Има и още един момент да си знаел че е гаранционен но все пак да си решил да му вземеш парите на клиента |
Във връзка с това писание резонно възниква въпроса -клиента тъп ли е или да ,че той не знае ли че е гаранционен или може би е мазохист и е решил да си плати вместо да го ремонтира гаранционно без пари. Друг е въпроса ако самия клиент е нарушил някоя гаранционна лепенка и не може да си ползва гаранцията ,но не виждам защо трябва веднага да обвиняваш колегата че е искал да му вземе парите. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 20:08 Заглавие: |
|
|
Колегата Христио Нанков го познавам той също ме познава не съм визирал него естественно.За темата soryy общо взето да я затворим тоя спо, както разбирам тоя форум е да си помагаме  |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 22:07 Заглавие: |
|
|
Аз подаръци не искам,само компетентно мнение /ако някой знае/
Та,колега фишев,въпросния телевизор е престоял 3 месеца в оторизиран сервиз на K&K,протокол разбира се,нямаше,само с разкривен почерк на някой неграмотник беше написано "Отказан ремонт поради гръмотевица" в гаранционната карта /добре,че и нея не са загубили хората от сервиза/.Процесора беше разпоен доста неопитно,еепрома липсваше въобще. 78R08 беше хвърлен вътре в кутията.Хората се съгласили на изънгаранционен ремонт,но явно въпросния процесор не е бил в наличност /а може да са поискали много пари за ремонта.
А със скромните си възможности го накарах поне картина да изкара...Така,че разсъжденията ги оставям на вас.
Доколкото понаучих тези дефекти се оправят след флашване на процесора,но явно и тази информация е ревниво пазена поне засега..
Айде успехи! _________________ Az sam |
|
|
 |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 22:22 Заглавие: |
|
|
И сега ще му дадете ли акъл на градския или ще си мерите...поялниците?!!
И какво значение има гаранционен ли е, с отказана гаранция или квот ще да е там!Нито в Перник ще го оправите нито в Хасково !Това е място за техническа помощ а не за разправии на тема ,,Колко сме голямата работа "! |
|
|
 |
|