|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
longgo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 18:03 Заглавие: Въпрос относно "убит" Siemens М55 |
|
|
Здравейте,
Имам следният проблем: Имам или май имах сименс М55 v.10 , БГ езиков пакет , мисля че 04 версия беше , произведен 2003 от тези които са със сиво-бели панели.Мисля че на хардуерен вариант бе A 122.Тъй като имам USB кабел за C55 с който успешно бях правил от А55 в С55 с интересните там руски патчове и си стана реших и на един М55 v.11 да опитам с пачовете за него и стана.Лошото е че на този моя М55 v.10 реших да сложа руски патч за v.10 който по-принцип трябваше само обхвата да ми показва по детайлно,но лошото е че при вкарването на VKP файла през V-Klay 3.3 ми даде грешка,и бе до там.Въпреки че не искаше да светне , през Frea 18 hacked и Frea 15 , на позиция Bootcore Bug ми даваше да вкарвам флашове.Всъщност самият v-klay ми направи 2мб копие , което по руските форуми му викат FUBU , и до колкото си спомням бе нещо като Bootcore + eeprom настройките.Въпреки че опитах да дам UNDO на патча ,имах корекционно копие , което пак самият v-klay ми бе направил нищо не стана.Тогава се позачетох по руските форуми и там се казваше че трябвало да се префлашне със чист флаш.Изтеглих eeprom,bootcore,fullflash от вида v10 - 07 , като предполагам това е с друг езиков пакет.След това с Frea-та ги намотах в телефона и единствено при разкодиране ми каза че имам повреден епром имей.Пак четене и след като извадих от един "немски" сименс пак 10-та версия EEPROМ , и го вкарах ми разкодира телефона и всичко ми даваше да флашвам,но пак не искаше на тръгне което ме наведе на мисълта че все пак нещо се е прецакало в епрома на телефона.След това пак по тези "руски съвети" реших да вкарам наново през -vklay чистият fullflash : M55_v10_lg1_full_repair.bin . Както качавше (v-klay пак бе пуснат на позиция Bootcore bug - само така вкарваше в телефона) и ми даде error sum че някакъв край трябвало да завърши на 0х000000 , атой бил на 0х00000002 и като се загледах това бе около адрес 8000 и до там .. Сега нито ми дава да го флашна нито нищо, но и да го флашна имам странното чувтсо че май bootloader-a (или както там с еказваше) се прее**л
Мислех си да му направя разрезчето дето се явява тестпоинт , но нещо ми се види че и това няма да помогне и по-добре на този етап да не хващам скалпела.
Бихте ли ми казали може ли да се оправи евентуално или да го пускам за части .. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:19 Заглавие: |
|
|
Как ще го пускаш за части?!?!?! Режи тестпойнта и действай!
Отдавна не работя с Фрея, но ме мързи сега да ти обяснявам нови начини...
Това съм го писал преди повече от две години:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpost.php?p=883685&postcount=7
действа безупречно, много е важно да запишеш 2Mbyte boot, не само 64К!!! |
|
|
 |
longgo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 21:55 Заглавие: |
|
|
Това ми е изтеглил v-klay : M55_BOOT_(Bootcore_bug)_2006-12-03_10-30-21_From_00.bin (2.0mb).
Ще послушам съвета и ще му резна грацмуля пък после ще видим.Само не рабрах като е версия 10 всяка v10 софтуер ли става или мога и от 11-та да сложа ? Защото от руският форум изтеглих някаква която е 10 - 07е , и след това ще мога ли да му сложа v10.04 която е от официалната страница на сименс ?
--
Благодаря отново за съвета |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
|
|
 |
longgo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2006 15:03 Заглавие: |
|
|
Ами.... оживяха тяхната мама .. На този ши**н немски телефон ,защото този се оказа правен в Германия , както и другия , но за това малко по-долу.Та резнах аз тестпоинта,и опаа фреята ми даде да му закопая тов прословуто FUBU което на всичкото отгоре не бе от него.От него имах само един Bootcore - 64kb.. което не ми свърши работа Та качих по твоите съвети 2мб боотващо ядро, след това рекох да му хакна 11 модифицирана версия която бяхме правили на друг сименс,но правен в китай и версия 11,е да де . ма така не захапа.
Поне при първите тестове на тоя телефон му бях свалил FULLFLASH-а v10.-04 му го набутах същия,и пак така 2мб флаш , 14 тоя оргиналдъто и разкодиране и..... .. Светна че и свирна и сега си работи.А защо казах за втория.. Ами като уморих този, викам за да не остана без втори телефон ще си взема още един а този ако го управя.Да де ма оня по-едно време ревна "Грешен софтуер" и то след зареждане на батерията,и той до там , та и него рязнах и на него набутах от този първия флашовете,ма се оказа че контраста нямаше оправяне.Както и да го ръчках дори когато го "пооправях" с SST-tolbox-a съвсем до никъде не тръгна , че пак наново и буткоре,и флаш ма тогава от : eh.student.utwente.nl/~landy user:mobile;pas:elibom си дръпнах един EEP файл че с него си заспа работата и сега все едно имма клониран телефон,че даже май за втория и пазар му намерих Че не ми трябват 20 телефона 2 ми стигат... Е освен да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ !!! Друго не остана!
10х prasse !!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|