Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно "убит" Siemens М55

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
longgo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 03, 2006 18:03    Заглавие: Въпрос относно "убит" Siemens М55 Отговорете с цитат

Здравейте,

Имам следният проблем: Имам или май имах сименс М55 v.10 , БГ езиков пакет , мисля че 04 версия беше , произведен 2003 от тези които са със сиво-бели панели.Мисля че на хардуерен вариант бе A 122.Тъй като имам USB кабел за C55 с който успешно бях правил от А55 в С55 с интересните там руски патчове и си стана реших и на един М55 v.11 да опитам с пачовете за него и стана.Лошото е че на този моя М55 v.10 реших да сложа руски патч за v.10 който по-принцип трябваше само обхвата да ми показва по детайлно,но лошото е че при вкарването на VKP файла през V-Klay 3.3 ми даде грешка,и бе до там.Въпреки че не искаше да светне , през Frea 18 hacked и Frea 15 , на позиция Bootcore Bug ми даваше да вкарвам флашове.Всъщност самият v-klay ми направи 2мб копие , което по руските форуми му викат FUBU , и до колкото си спомням бе нещо като Bootcore + eeprom настройките.Въпреки че опитах да дам UNDO на патча ,имах корекционно копие , което пак самият v-klay ми бе направил нищо не стана.Тогава се позачетох по руските форуми и там се казваше че трябвало да се префлашне със чист флаш.Изтеглих eeprom,bootcore,fullflash от вида v10 - 07 , като предполагам това е с друг езиков пакет.След това с Frea-та ги намотах в телефона и единствено при разкодиране ми каза че имам повреден епром имей.Пак четене и след като извадих от един "немски" сименс пак 10-та версия EEPROМ , и го вкарах ми разкодира телефона и всичко ми даваше да флашвам,но пак не искаше на тръгне което ме наведе на мисълта че все пак нещо се е прецакало в епрома на телефона.След това пак по тези "руски съвети" реших да вкарам наново през -vklay чистият fullflash : M55_v10_lg1_full_repair.bin . Както качавше (v-klay пак бе пуснат на позиция Bootcore bug - само така вкарваше в телефона) и ми даде error sum че някакъв край трябвало да завърши на 0х000000 , атой бил на 0х00000002 и като се загледах това бе около адрес 8000 и до там Crying or Very sad .. Сега нито ми дава да го флашна нито нищо, но и да го флашна имам странното чувтсо че май bootloader-a (или както там с еказваше) се прее**л Sad
Мислех си да му направя разрезчето дето се явява тестпоинт , но нещо ми се види че и това няма да помогне и по-добре на този етап да не хващам скалпела.

Бихте ли ми казали може ли да се оправи евентуално или да го пускам за части ..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
prasse
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Как ще го пускаш за части?!?!?! Режи тестпойнта и действай!
Отдавна не работя с Фрея, но ме мързи сега да ти обяснявам нови начини...
Това съм го писал преди повече от две години:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpost.php?p=883685&postcount=7
действа безупречно, много е важно да запишеш 2Mbyte boot, не само 64К!!!
Върнете се в началото
longgo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 03, 2006 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми е изтеглил v-klay : M55_BOOT_(Bootcore_bug)_2006-12-03_10-30-21_From_00.bin (2.0mb).
Ще послушам съвета и ще му резна грацмуля пък после ще видим.Само не рабрах като е версия 10 всяка v10 софтуер ли става или мога и от 11-та да сложа ? Защото от руският форум изтеглих някаква която е 10 - 07е , и след това ще мога ли да му сложа v10.04 която е от официалната страница на сименс ?
--
Благодаря отново за съвета
Върнете се в началото
prasse
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 03, 2006 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

След като го резнеш хич да не ти пука каква е версията на тоя кенеф...
http://www.mobilebenq.ru/modules.php?name=Files&go=cat&cid=27

След като го оживиш му направи един WINSWUP с BG menu с равна или по - висока версия
Върнете се в началото
longgo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 04, 2006 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами.... оживяха тяхната мама .. Very Happy На този ши**н немски телефон ,защото този се оказа правен в Германия , както и другия , но за това малко по-долу.Та резнах аз тестпоинта,и опаа фреята ми даде да му закопая тов прословуто FUBU което на всичкото отгоре не бе от него.От него имах само един Bootcore - 64kb.. което не ми свърши работа Cool Та качих по твоите съвети 2мб боотващо ядро, след това рекох да му хакна 11 модифицирана версия която бяхме правили на друг сименс,но правен в китай и версия 11,е да де . ма така не захапа.
Поне при първите тестове на тоя телефон му бях свалил FULLFLASH-а v10.-04 му го набутах същия,и пак така 2мб флаш , 14 тоя оргиналдъто и разкодиране и..... Laughing .. Светна че и свирна и сега си работи.А защо казах за втория.. Ами като уморих този, викам за да не остана без втори телефон ще си взема още един а този ако го управя.Да де ма оня по-едно време ревна "Грешен софтуер" и то след зареждане на батерията,и той до там , та и него рязнах и на него набутах от този първия флашовете,ма се оказа че контраста нямаше оправяне.Както и да го ръчках дори когато го "пооправях" с SST-tolbox-a съвсем до никъде не тръгна , че пак наново и буткоре,и флаш ма тогава от : eh.student.utwente.nl/~landy user:mobile;pas:elibom си дръпнах един EEP файл че с него си заспа работата и сега все едно имма клониран телефон,че даже май за втория и пазар му намерих Laughing Че не ми трябват 20 телефона 2 ми стигат... Е освен да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ !!! Друго не остана!
10х prasse !!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети