| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 19:12 Заглавие: схема за волтметър, дали ще работи??? |
|
|
| http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=9935 - качих една схема за волтметър от МК доста стар брой. интересува ме мнението на някой по-знаещ от мен дали това нещо ще работи. може да си помислите че съм старомоден да си правя уред и че няма да мери точно, но аз искам да си го направя, но не знам дали ще работи както трябва. помогнете ми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 19:59 Заглавие: Re: схема за волтметър, дали ще работи??? |
|
|
| elektronchika написа: | | http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=9935 - качих една схема за волтметър от МК доста стар брой. интересува ме мнението на някой по-знаещ от мен дали това нещо ще работи. може да си помислите че съм старомоден да си правя уред и че няма да мери точно, но аз искам да си го направя, но не знам дали ще работи както трябва. помогнете ми! |
Zashto ne si vzemesh edin cifrov za 8-10lv ot niakoi magazin , a i da iskash da go ojivish tova , ot kyde shte mu vzemesh indikacia  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 16:35 Заглавие: |
|
|
никой ми няма да ми помогне ?!? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 16:36 Заглавие: |
|
|
индикация аз съм си намерил
но помощ -  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 16:46 Заглавие: |
|
|
На бегъл поглед схемата е напълно работоспособна.Ще изпълнява това за което е предназначена , въпреки че според мен , усилието за изработката и / освен ако да я направиш от спортен интерес / не си заслужава.Би трябвало да нямаш проблеми нито с оживяването нито с настройката. Цената на един стрелкови уред / китайски разбира се / не е никак висока но ..... ти си решаваш.
Успех!
P.S.Каква точно помощ ти е нужна ? Не виждам нищо което да представлява трудност.... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 16:53 Заглавие: |
|
|
| под помощ разбирам някой да ми каже дали ще работи( според него, разбира се). Да, правя го за "спорта". Благодаря! |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 17:33 Заглавие: |
|
|
Май си избрал НЕлесен за настройка уред. Не съм чел статията, но ще те посъветвам :
-схемите на цокъл / често се срещат некачествени бройки ОСОБЕННО за измервателни цели / !
-тримерите R13,14,15,17- многооборотни / иначе неможеш я настрои/
-входните R1 - R11 трябва да са подбрани на точен уред +-1;2% / иначе няма да знаеш какво точно измерваш/
-вместо С1 - два кондензатора по 47нФ, запоени директно на краката на цоклите на двете ИС. Същото и за С2.
-Започнеш ли я, не се отказвай ! успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 18:09 Заглавие: |
|
|
| то си пише в статията ис да са на цокли и тримерите да са многооборотни - така и смятам да направя. а за обхратите смятам да ги направя с мн.об. потенциометри и да го тарирам с хубав и точен уред, който ще взема от един приятел. нямам намерение да се отказвам. благодаря! |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 20:21 Заглавие: |
|
|
| само не мога да разбера защо вместо С1 да сложа 2 по 47нФ, не е ли все едно дали ще е 1х100нФ или 2х47нФ? нали тези кондензатори се слагат да филтрират високите честоти. |
|
|
 |
|