| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hreez Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 2:04 Заглавие: Проблеми с RGB на телевизор "Кристал" |
|
|
Здравейте.
От една седмица се опитвам да поправя един български ТВ -> Кристал. При пускане екрана е бял, като се вижда обратния ход и след около 2-3 сек. става черен. Цветния блок е с TDA3505. Моля някой ако се е сблъскал с такъв проблем или може да даде накакъв съвет да пише. Вече съм сменил PNP-транзисторчетата BF423 за автоматично регулиране на бялото с нови. Компонентите около 26крак на ИС също. Както и кондензаторите за стабилност 22nF и 330nF около ИС. Според вас възможно ли е да е повредена ИС TDA3505(Philips) ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 11:36 Заглавие: |
|
|
Възможно е.Също е възможно да нямаш кадрови гасящ импулс към RGB.Захранването на схемата и на видеоусилвателите добре ли са? _________________ Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш. |
|
|
 |
hreez Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 11:55 Заглавие: |
|
|
Proweril sym wsi4ki zahranwaniq i te sa nared.
Weekend-a shte hodq na Sofia, ako znaete kyde moje da namerq TDA3505 kajete, zashtoto w Botevgrad takiwa raboti nqma..... |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 12:31 Заглавие: |
|
|
Предлагам ти изправна платка за 5лв. за да си решиш проблема  |
|
|
 |
hreez Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 19:23 Заглавие: платка RGB-Кристал |
|
|
Благодаря за предложението на tonovd. Бих взел тази платка(RGB-блока), но само ми кажи координати или начин за получаването й.
Телефона ми е: 0899 569810. |
|
|
 |
|