| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 28, 2006 15:04 Заглавие: Схема за зарядно на сух акумулатор 12V/4.5Ah |
|
|
| Трябва ми схема за зарядно на сух акумулатор 12V 4,5Ah,което да зарежда с подходящи за акумулатора милиампери мисля че около 400мА и да изключва автоматично когато се зареди.Някой да има схема за такова зарядно? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 18:29 Заглавие: |
|
|
Тези акумулатори са пригодени да работят и в режим на подзаряд.Зареждането става в този случай с напрежение 13,6-13,8 V.Няма нужда да се изключва,остава си така докато се скапе-години,броят на които зависи от качеството на акумулатора Ако се ползва обаче в цикличен режим-тогава зареждането се прави с 14,4 V за около 14-15 часа и тогава наистина е добре да има автоматика за изключване.LM в двата случая върши добра работа,като за цикличното зареждане естествено може да се добави и схема за изключване при пълно зареждане. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 19:42 Заглавие: |
|
|
Аз си го купих за да мога да си правя експерименти вкъщи,но имам проблем-2 пъти го зареждах със зарядно за акумулатор на кола 14,4в. което изключва като се зареди но го зарежда със ток 2А за някъде около час,и после като пусна една лампа 5вата на акумулатора и пада за половин час.И се чудя с кво да го зареждам?С адаптер 12в. 200 или 500мА?Или някак да огранича тока на зарядното за акумулатора на колата от 2А до към 500мА или да намеря схема за зарядно МОля ви помогнете ми защото ми трябва акумулатора  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 20:10 Заглавие: |
|
|
АМИ НАПРАВИ,КАКТО ТИ КАЗВАМ-КАРАЙ ГО В РЕЖИМ НА ПОДЗАРЯД С 13,8 v НЕПРЕКЪСНАТО И СИ ГО ПОЛЗВАЙ,КОГАТО ТИ ТРЯБВА.АКО АКУМУЛАТОРЪТ СИ Е НАРЕД,НЯМА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ ПОНЕ 3-4 ГОДИНИ.Оооопс,капс-лока ме е подвел,сори.Та читав акумулатор не води до проблеми в този режим на заряд.Лошото е това,че последно във Варна докараха едни боклуци-не ти е работа!Дано не си попаднал на тях! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 21:23 Заглавие: |
|
|
Моя е един китайски- LINK 4.5Ah дават му максимум година  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2006 20:39 Заглавие: |
|
|
Не се притеснявай-ще изкара повече!Тези са от добрите китайски Да знаеш какви още има  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 20:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти много за помощтта,направих си с наличните в момента материали в една кутийка трафче 350мА 13в. и цяла нощ го бях включил към акумулатора,и сега акумулатора се зареди супер със напрежение 13в,а като се натовари примерно с лампа пада между 12 и 12,5 волта  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 18:15 Заглавие: |
|
|
Добре,но това 13 V е малко малко.Помисли все пак да го вдигнеш още малко.При цикличен заряд,както е при теб 14,4-15 V ще е по-добре. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
|