| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 20:04 Заглавие: тунер самсунг ck-3373tr |
|
|
Здравейте колеги.Някой сменял ли е тунер TECC0949VG29B със
TECC0949VG28B.28-цата е със един изход.Възможна ли е смяната.Модела на телевизора е CK-3373TR.IF1-отива на първо краче на пфаф филтъра а IF2- на второ.Стария е с двата изхода,а новия с един.Благодаря Ви. _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivo_s1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 06, 2006 22:18 Заглавие: тунер самсунг |
|
|
| възможно е като 2-ро краче на паф-а се дава на маса,а изхода на тунера се подава съответно на първо |
|
|
 |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 7:51 Заглавие: |
|
|
Иво ,пробвах но същата работа.Започвам да се съмнявам в новия тунер.Имам снеговалеж,варикапното си върви нормално,на отделните обхвати се появява по 4.3 волта при смяната на обхвата.Все едно че пфафа е прекъснал.Със стария тунер работи със много лош образ,но се вижда горе долу.Дали този тунер е съвместим?На изхода няма никой.Или може би е дефектен.Благодаря. _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 8:18 Заглавие: |
|
|
Отвори ги вътре и ако са със еднакви чипове то няма проблем.Мисля че съм сменял такива .Проблема може да е в АРУ или ПАВ. Тези тунери са с комутация "АКТИВНА НУЛА" Тоест обхвата който е задействан има 0 волта а останалите по 4.7 там или 5 волта.Това за чиповете ти го пиша защото има варианти за 5 волта с един чип и за 9 волта с друг чип.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 9:29 Заглавие: |
|
|
Според мен има нещо нередно! Може би поредната измама. Проверих какви тунери слагам, и се оказа че са си с 28В накрая, ама си е с два изхода! От тук извода, че това дето са продали е менте! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 15:17 Заглавие: |
|
|
Това в случая не е толкова важно дали е с един или 2 IF.Просто се ползва първия а втория извод се запоява на маса. Имам и две снимки на тези тунерчета в атача. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 17:25 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Това в случая не е толкова важно дали е с един или 2 IF.Просто се ползва първия а втория извод се запоява на маса. Имам и две снимки на тези тунерчета в атача. |
Не коментираме въпроса за двата извода, независимо че имам лични наблюдения по този въпрос. Ако забелязвате на двете картинки които сте пратили, буквата отзад е важна! Факта че тунера с буква В накрая, не е с два извода- навежда на съответните съмнения за измама! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 17:45 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | sacho написа: | Това в случая не е толкова важно дали е с един или 2 IF.Просто се ползва първия а втория извод се запоява на маса. Имам и две снимки на тези тунерчета в атача. |
Не коментираме въпроса за двата извода, независимо че имам лични наблюдения по този въпрос. Ако забелязвате на двете картинки които сте пратили, буквата отзад е важна! Факта че тунера с буква В накрая, не е с два извода- навежда на съответните съмнения за измама! |
Мите на тази картинка тунера с буква "В" накрая е със 2 изхода |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 17:53 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | mitachi написа: | | sacho написа: | Това в случая не е толкова важно дали е с един или 2 IF.Просто се ползва първия а втория извод се запоява на маса. Имам и две снимки на тези тунерчета в атача. |
Не коментираме въпроса за двата извода, независимо че имам лични наблюдения по този въпрос. Ако забелязвате на двете картинки които сте пратили, буквата отзад е важна! Факта че тунера с буква В накрая, не е с два извода- навежда на съответните съмнения за измама! |
Мите на тази картинка тунера с буква "В" накрая е със 2 изхода |
Точно това се опитвам да кажа. Когато буквата отзад е B трябва да е с два извода. А от снимките виждам, че с буква А е с един извод. И след като е продадено нещо дето трябва да е с два извода по номер, не мога да му вярвам! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 07, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
Ами като гледам и снимките то този с буква А е със седем извода подред а този с буква В е със шест извода един до друг  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|