Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво мислите за тази схема
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kalinskiaaa
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 21:46    Заглавие: Какво мислите за тази схема Отговорете с цитат

http://www.ptt.yu/korisnici/s/r/srmarkovic/poweramp.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Какво мислите за тази схема

Ами нищо не мислим.
Задай си въпроса конкретно какво те интересува-за да получиш конкретни отговори.
Само ми стана чудно кво ша озвучаваш с туй говедо с тия мощности?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Maлко офтопик ама на мен ми намирисва на грандомания Rolling Eyes
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Изобщо не е "грандомания"!Правил съм я схемата и звучи добре,само внимавай със крайните транзистори че тези които се продават по магазините са 90% ментета!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kalinskiaaa
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 08, 2006 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много за отговора. А и как да разбера кои транзистори са ментета и кои не ?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 08, 2006 10:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си попълниш профила да се вижда от кой град си току виж някой може да ти каже във кой магазин може да си вземеш въпросните транзистори и те да не са ментета!
emilm написа:
Изобщо не е "грандомания"!Правил съм я схемата и звучи добре,само внимавай със крайните транзистори че тези които се продават по магазините са 90% ментета!

Хех,400вата на канал не знам да имат разумно приложение освен в случаите когато се озвучава дискотека,сватба или на мегданя ще държи реч президента.Ако смята да го ползва обаче за домашни цели е абсурд.
Е естествено в България тва е модата,как ша е "грандомания"-ти пък сега как може да го измислиш-да вика "гюфта-гюфта",да кърти мифки и стъпалото по възможност да се захранва директно с изправено мрежово напрежение директно от близкия трафопост и на говорителите намотката да е навита от кантал. Laughing Laughing
Да,въпросното стъпало-става за озвучаване,но не и за слушане на музика.Между двете има разлика,нали?
А засега аз като по-прост ще си остана с кирливите 15вата двутактни стъпалца дето сам съм си ги правил с 6П3С.Понеже не разбирам от "съвременна техника","гюфтъ-гюфтъ" и големи ватове и киловатове. Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 08, 2006 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ох, Божилов, как добре го каза само "гюфтъ-гюфтъ" Laughing Едни такива са ми омръзнали до немай къде в 1 часа през нощта да минават покрай къщи с колата си и да правят "гюфтъ-гюфтъ", стъклата дрънчат та се не трае! Кажете някой "лек" против такива гюфтъджии, но да не е базука Laughing
Върнете се в началото
kalinskiaaa
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 08, 2006 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

От Варна съм и не мисля че 400w на канал е чак толкова много, искам да си направя стъпало, което да мога да го закача на по-здрави колони
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пет Дек 08, 2006 12:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурно следващата ти мечта е да го мушнеш в стая 2 на 2 барабар с колоните и да му дадеш пълна мощ Laughing
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 08, 2006 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

kalinskiaaa написа:
От Варна съм и не мисля че 400w на канал е чак толкова много, искам да си направя стъпало, което да мога да го закача на по-здрави колони

Кофти-за Варна не мога да ти помогна.В Пловдив във "Електронкомерс" при Боян имаше и със сигурност не бяха ментета.
Не "че не са 400вата толкова много"-те са безумно много
Ти си знаеш за мощностите.Има хора,които са доволни на 1ват,ама изсвирени качествено,има хора на принципа "гюфта-гюфта"-за които и 500вата са малко и си сглабят или купуват средства с които да предизвикат 5та степен по Рихтер и капане на мазилка от тавана.Зависи.
Според мене е важно
-НЕ каква музика слушаш
-НЕ колко силно думка тя
-А е важно,какво чуваш Exclamation Idea
Ако търсиш нещо,което да е полупроводниково и да свири над средното качество-бих ти препоръчал схемата на класическия QUAD 405.Има я в няколко разновидности
-руската версия вади около 45-50 вата
-оригиналната английска-около 100вата
И звучи много добре!Ако искаш мога да ти кача схеми.
А ако държиш на огроминте ватове,киловатове,"кила вата" и т.н.-не ми е проблем да ти изровя и още по-груби схеми от тая.
Ти си прецени по кой път да тръгнеш-на слушането на музика,или на вдигането на джангър до небесата. Wink
Успех!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети