|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Боби Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 21:08 Заглавие: Обемни датчици към автоаларма |
|
|
Здравейте! Мойте поздрави за отличния ви форум!
Старата ми алармена система в автомобила беше с обемни датчици (или поне така ми казаха), които след като отрязах алармата, те останаха. Сложих си нова аларма, която е изключително несигурна (с датчици по вратите). Искам да ми помогнете да свържа старите сензори към новата аларма. Имам си всичко от старата, устройството, към което бяха прикачени датчиците и то. Но при прости измервания на сигнала от обемните показваха отклонение от една стойност на напрежението (11 V при стендбай до 9-10 при задействането им), входовете на новата система за нейните си датчици (тези по вратите) работят с 1 и 0. Помогнете ми, моля ви, със идеи как да приспособя старите датчици към новата система.
забравих да отбележа това, което пише върху кутийката, дето се връзват обемните: MossSecurity Ultrasonic interior sensing system MS704. Aко това не е модела на алармата, къде мога да го видя?
(sonic=звук, не разбирам обаче как тогава ми казаха, че датчиците са обемни. Не ги разбирам, оставям се на вашата помощ.)
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 8:19 Заглавие: Re: Обемни датчици към автоаларма |
|
|
| Боби написа: | | (sonic=звук, не разбирам обаче как тогава ми казаха, че датчиците са обемни. |
Ами пак са си обемни - ултразвукови.
Само, че по начина по който си подхванал темата и обясненията които даваш - май няма да стане работата от разстояние.
Намери някой приятел (или се обърни към сервиз) който е по в час за да се прецени дали изобщо е възможно това дето си го намислил. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 18:07 Заглавие: |
|
|
| Да, този модул може да се свърже към всякаква система, но е по силите на специалист. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:01 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | | Да, този модул може да се свърже към всякаква система, но е по силите на специалист. |
Благодаря ти за отговора. Ще се обърна към някой такъв. Ако имате някой предвид в Пловдив, кажете, да отида там. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|