| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalo_yan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 17:04 Заглавие: JVC-210EE-губи картина |
|
|
| Телевизора е JVC-210EE, видео М51309SP. Първоначално всичко е наред. След 2-3 минути започва да свива растера и насища цветовете, след което картината изчезва. При прекъсване на сигнала от антената има пълен растър със шумове. Захранващите напрежения са наред, когато няма сигнал. При включване на антената захранващото напрежение на видеото от 11В става 5. При отстраняване на антената се възстановява. Останалите напрежения / и на кадровата / не мърдат. Нарочих нискоомните съпротивления в захранването на видеото, но след смяната им ефектът е същият. Съмненията ми падат върху М51309. Ще съм благодарен за всяка идея. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 20:33 Заглавие: Re: JVC-210EE-губи картина |
|
|
| kalo_yan написа: | | Телевизора е JVC-210EE, видео М51309SP. Първоначално всичко е наред. След 2-3 минути започва да свива растера и насища цветовете, след което картината изчезва. При прекъсване на сигнала от антената има пълен растър със шумове. Захранващите напрежения са наред, когато няма сигнал. При включване на антената захранващото напрежение на видеото от 11В става 5. При отстраняване на антената се възстановява. Останалите напрежения / и на кадровата / не мърдат. Нарочих нискоомните съпротивления в захранването на видеото, но след смяната им ефектът е същият. Съмненията ми падат върху М51309. Ще съм благодарен за всяка идея. |
Захранването на видеото не трябва ли да е 9 волта? Стабилизатора на това напрежение провери ли го? |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 20:38 Заглавие: |
|
|
7809, ако не е сменен прилича на малък транзистор. Смени го е един обикновен и си готов  |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
| Дано не те объркам,но не съм в сервиза и нямам схема да видя за тоя модел ли става въпрос,но сигурно е 8 волтовия стабилизатор до ТХО,който е в малкия корпус.Виж за всеки случай в търсачката,защото темата е дискутирана не веднъж. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 0:33 Заглавие: |
|
|
| И аз мисля, че ще е от стабилизатора за 8 волта. С малко да отклони и работата се "омазва". Провери него, както каза колегата. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 1:14 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Това шаси BX ли е.Защо не измерите напрежението в другия край на утечния резистор за да се види дали там е ок напрежението.Ако M51309 сваля напрежението то е логично да грее яко.Цяла вечер ровя и не открих схема на това чудо.Ако някой разполага с такава моля да ми прати.Или поне кажете що за шаси е това. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 7:22 Заглавие: |
|
|
Бе хора това чудо е от ония с малката платка и SMD кондензаторите по нея. То е старо колкото света затова може да е навсякъде проблема.Ако те съмнява това захранване от 6 извод на ТХО. Смени C554,555 че те са важни. ivan dimitrov имаш поща _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 16:42 Заглавие: |
|
|
| На извод 6 на ТХО напрежението е наред. Преди R 524 също е наред и не пада. След него пада на 50%. Ще сменям видеото. Благодаря за помощта. Ще ви държа в течение за резултата. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 17:50 Заглавие: |
|
|
Външни 12В,разкачаш крака на чипа,подаваш ги директно на крака на чипа и разбираш.Ако почне да грее яко и бута напрежението-работата е ясна. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:13 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Външни 12В,разкачаш крака на чипа,подаваш ги директно на крака на чипа и разбираш.Ако почне да грее яко и бута напрежението-работата е ясна. | Благодаря! Ще пробвам първо този вариант. |
|
|
 |
|