Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво ще стане като влезем в ЕС?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ей къде е Бургас ей къде е Ловеч
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Гого все ще се намери някой майстор дето да си даде занаята. На мен например ми доставя удоволствие да обяснявам такива работи на някой. За сега съм присъствал само на едно практическо занаятие - сменяне на интегралната схема за вертикалното на телевизор FUNAI. А пък като бяхме по-малки се сещам че ходехме с един приятел тука до един квартален сервиз и аз питах майстора: "Чичо имаш ли части дето не ти трябват" и той ми вадеше цял куп платки от Велико Търново, Електрон, Рубин и такива и аз ги носех в къщи и си и разпоявах за части. Smile
Тъй че все ще се оправим някак си. Имаш ли основата занаята лесно се учи.

Колега Коцев тоз авер дето си го снимал в локвата какво прави? Smile Smile Smile Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 19:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Той не рови в локвата а е завързан към дървото.Сложил съм сено да яде докато правя телевизора. С такъв превоз ми ги докарват от селата.Тук всичко е екологично чисто няма дим от коли Wink
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Говорих за онзи приятел със колелото дето е дигнал лапа на някой. Smile
Другарю Коцев, айде ти си човек със опит теб ще питам. Колко пари долу горе трябват за да се отвори един сервиз и да се обзаведе със всичко необходимо вътре. Включително и "лампов осцилоскоп от времето на Хитлер". Smile Сериозно трябва да се замисля да отворя един че само ми ги носят във къщи. На сега и едно дърто Panasonic - че видео ми донесоха. Поне като отворя сервиз пари ще им взимам. Пък тук само ме черпят така като работя във къщи. Най много частите да си платят само. Ама аз части имам бол тъй че пак прибирам по някой лев. Ама друго си е сега сервизчето.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Само най елементарните неща по моите виждания ще глътнат около 2 хилядарки.Но то отведнаж не може всичко да имаш.постепенно ще се обзаведеш.Ако мислиш че и в сервиза няма да правиш на приятели без пари избий си го от акъла.То при мен е така от едно губиш от друго печелиш.Ако нямаш и помещение а да плащаш и наем да плащаш патент осигуровки касов апарат пък и за него всеки месец се плаща такса към определен сервиз да го поддържа въобще да не те отчайвам ама си е много пишман работа.Но щом си млад хвърляй се с двата крака пък каквото стане. Риск губи ама и риск печели. Laughing
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Грубо смятам-
1-предполагам комп имаш някакъв...
2-трябва да седнеш да си направиш един къв да е програматор с 2 транзистора най-прост-10-20 лева
3-поялник къв да е що-годе поне да е свестен и едно регулаторче да му измислиш-40лв
4-мултицет-30лв
5-отвертки,клещи и къвто ти трябва още дюзен-на първо време 100лв отиват
6-стар кутел осцилоскоп-за 100лв ще изпадне некой,"ласпи"-имаше едни български генератори в Хасково ги правеха и бяха около 100лв
инак старо съветско и то е толкоз-ама ша гледаш да не е само на секам някое Wink
Другия варианте да си сглобиш за напърво време един прост генератор поне на "поле-решетка" или през TV-OUT и развързваща схемичка да поскаш от компа сигнал.
7-една макара свестен калай и сякви други най-прости хим-консумативи-100лв
8-свестен универсален пулт ДУ-поне 30лв
9-щеш или не щеш 200-300лв трябва да фърлиш за най-елементарните части да ти са насклад щото не можеш за един резистор да одиш до магазина-високоволтови транзисотри,електролити,съпрротивления
10-наем за помещението
11-дето ще регистрираш там каквото е търговско дружество имаше една тема надолу дето се джавкахме със Ваклин,за разните там ЕТ и тъй-нататък,абе като за начало още на старта 300лв ще фръкнат по адвокати и счетоводители
12-250-300лв касов апарат
Дано не съм забравил нещо,но това е най-най-най елементарното.Има и още ммного неща самоделни дето трябва да си направиш но много улесняват работата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Иване и Божиле това което го написахте е наистина така за начало Но след това трябвада се впредвидят и още няколко хиляди лв за евнтуални дотации на сервиза защото не вярвам веднага този сервиз са почне да има досатътчно клиенти зада може да се издържа от първия ден и месец след откриването си Само наеми и режиини разходи,осигуровки и патент оформят доста прилична сума всеки месец Не ги ли плащаш навреме сметките се трупат и стават като воденичен камък на шията на всеки един бизнесНо е похвална смелоста на двамата млади да рискуват и да направят сервиз ако са сериозни за това начинание им пожелавам УСПЕХ
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво е първо да поработят в някой сервиз за да се поушлайфат и с ремонтите и малко да свикнат и на разправии с клиентите.А после вече ще е полесно.Както обичаме да казваме тук направи гьола пък те жабите сами ще дойдат. Laughing Като си направят сервиза бързо ще ги научат клиентите стига да ремонтират качествено.Ядове ще има всеки божи ден .Весели истории също.А като им чета писаниците притежават и дарба да приемат с чувство на хумор това дето пишем тъй че са добре дошли в нашата гилдия.Жалко че не са от Ловеч ще им го завещая целия сервиз след година когато навърша 63 години и се пенсионирам. Laughing
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи една 5 цифрена сума спокойно би ме оправила. Пък след нова година сигурно още повече пари ще трябват заради съюза. Остана само някой добър майстор да ме научи. Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Колев написа:
Значи една 5 цифрена сума спокойно би ме оправила.

Ако имаш 5 цифрена сума ей така под ръка хич не ти трябва бачкане,ако не знаеш кво да ги правиш ела аз ша те светна по въпроса,кви европейски каки има по нашио край,кви европейски заведения. Razz
2000лв за едно най-скромно и мизерно начало.И яко бачкане насетне.Много четене,много практика,много безсънни нощи,къде над някой западен китюк изваден от някой мюнхенски боклуджийски казан с хиляда повреди,къде над шише водка и мезета. Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Следваща
Страница 12 от 13

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети