| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
huiamu Нов потребител

Регистриран на: 02 Дек 2006 Мнения: 12 Местожителство: bulgaria soon Sofia
|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 17:15 Заглавие: Ецване на платка |
|
|
Здобих се с железех трихлорид , сух . Съотношението вода железен трихлорид мисля че е 40% железен трихлорид 60% вода . Прав ли съм?
Ако желаете кажете ми какъв съд да използвам , безопасно ли е с пластмасов лиген ?
huiamu |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 17:25 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ако желаете кажете ми какъв съд да използвам , безопасно ли е с пластмасов лиген ? |
Напълно безопасно е ако използваш пластмасов лЕген |
|
|
 |
huiamu Нов потребител

Регистриран на: 02 Дек 2006 Мнения: 12 Местожителство: bulgaria soon Sofia
|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 17:31 Заглавие: |
|
|
| Има ли опасност от перманентно оцветяване ? |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 17:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Има ли опасност от перманентно оцветяване ? |
За легена или за платката? Пробвай във леген който не ти трябва. За платката няма. До сега не ми се е случвало да имам боядисана платка. Той FeCl3 се мие много лесно със вода. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 9:21 Заглавие: |
|
|
Попадне ли върху дрехите дотам с тях Ако е по-стар и изтощен катализатор е топлината на разтвора. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 9:50 Заглавие: |
|
|
след като се изтощи разтвора може да се сипе една шепа пирони в него-пироните помедняват взимат една част от медта-покриват се с много тънък меден слои и така може да се ползва още няколко пъти разтвора,и пироните също,но вече са с по крисив дизаин. _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
Trifun Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 18:07 Заглавие: |
|
|
Ако става въпрос за любителско ецване на неголеми по размер печатни платки, това може да стане и със съвсем достъпни материали - обикновена готварска сол и счукан на прах син камък (продава се по земеделските аптеки, има го и в някои железарии).
Съотношението е 2:1. Примерно с 4 супени лъжици сол, 2 супени лъжици син камък, разтворени в 0.5 л гореща вода (около 60-80 градуса) могат да се ецват около 200 кв.см. платка. Разтвора придобива тъмнозелен цвят и след приготвянето му, веднага е готов за употреба. Процеса протича сравнително бавно, но ако се загрява переодично, може да стане и по-бързо.
Аз лично съм го правил в капак от йенска тенджера - после се измива без проблеми.
Не го правете в хром-никелова купа - купата става на "кратерчета" и е негодна за хранене след това !!! _________________ Можеше да бъде и по-зле... Можеше да вали. |
|
|
 |
|