Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TOTANIC CTV5310

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 06, 2006 23:46    Заглавие: TOTANIC CTV5310 Отговорете с цитат

Телевизора имаше проблем в захранването. След отстраняването тръгна но много изместен фазово/краят на развивката идваше на средата на екрана , останалата част обърната. Когато излезе менюто и другите надписи са нормално разположени.Смяната на TDA8842 не промени нещата. Имам дъмп за това шаси и като презаписах паметта абсолютно никакво изманение дори ми се струва,че и реда на запаметените програми си остана същия,размер ,баланс на бяло/а бях записал нова памет/. ТОГАВА ГО ПУСНАХ БЕЗ ПАМЕТ. Тръгна на бял екран свит по вертикали. От там на татък с каквато и памет да го пускам все бял екран. Но без памет върху белият екран излизт надписи адекватно меню даже търси, но нищо не намира. Когато е с памет от стенбай тръгва от дистанционното но до тук. Сменях кварца но не. Захранването на процесора е нормално. За reseta сега се сещам не съм го проверил. Шасито е; PTXM O1 процесора KMP87CP38N 3599. Моля за мнения и дано не съм сбангиосал процесора Crying or Very sad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кричим

МнениеПуснато на: Сря Дек 06, 2006 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво си правил в захранването?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с дъмпа от пощата.
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Захранването беше копано от първчната страна и паметта беше сваляна, а го заварих с два пробили диода от греца /явно личеше едно окъсяване-явно по невнимание при електролита на 400в./ А беше прекъснало съпротивлението преди диода на 113в. от вторичната страна. Както винаги клиента нищо не знае дал му го на шура му на тетка доведен брат Wink Притеснява ме това ,че с памет се държи като че процесора е заминал на шините нямам никаква информация ,а кварца трепти с амплитуда от около 0,5 в. Благодаря на Noel за дъмпа утре ще го пробвам.
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 15:13    Заглавие: за дъмпа Отговорете с цитат

колега можеш ли да ми изпратиш твоя дъмп и дъмпа който са ти изпратили,имам телевизор с същото шаси само че е CTV3700.и имам проблем с него след като беше изгоряло захранването и сега релето щрака постоянно и диода мига и неможе да се включи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 20:43    Заглавие: Re: за дъмпа Отговорете с цитат

naskoni написа:
колега можеш ли да ми изпратиш твоя дъмп и дъмпа който са ти изпратили,имам телевизор с същото шаси само че е CTV3700.и имам проблем с него след като беше изгоряло захранването и сега релето щрака постоянно и диода мига и неможе да се включи

Би трябвало вече да е в пощата. Smile
Успех!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети