Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трифазен Токоизправител
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lifestyle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за съветите Smile
Значи аз намерих безбрй много схеми на трифазен токоизправител но всички за с един изход , а както казахте на мен ми трябват 2 изхода Някой може ли да ми каже какво да прибавя към схемата за да стане с 2 изхода този токоизправител.
А относно това дали данните са за стабилизиран токозахранващ източник - незнам , защото в заданието ми пише , трифазен токоизправител:))
Благодаря предварително за помоща.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lifestyle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 17:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Примерно тая схема http://free.hit.bg/hamprograms/LabSup.gif или тази http://www.dosmen.hit.bg/electron/tzu/tzu02.htm
какво трябва да и променя за да отговаря на моите зададени параметри , и изобщо мога ли да я използвам.
Ui=3x220V , f=50Hz , делтаUi<15%
Uo1=24V , Uo2=9V , Io =20A , Io2 =6A , делтаIo<2%
делтаUo<0.2%
Благодаря предварително
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

lifestyle написа:
Примерно тая схема http://free.hit.bg/hamprograms/LabSup.gif или тази http://www.dosmen.hit.bg/electron/tzu/tzu02.htm

Опссс.. Rolling Eyes
Нали ставаше дума за трифазен?
И двата линка са "монофазни" и с едно изходно напрежение.
На един от първите линкове който ти беше даден (с дипломната работа) обърна ли му внимание?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lifestyle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Да обърнах му внимание , но там не видях схема с два изхода.
Благодаря все пак:)
И да те питам, ми неможе ли някоя от тея монофазните схеми да се промени малко и да стане трифазна с два изхода?
Rolling Eyes
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Господ помага но в кошара не вкарва!
Той ти го каза най-точно и ясно-
tropper написа:
Започни да четеш, да разбереш какво всъщност трябва да направиш, ако с четене не стане - има консултации при ръководителя за тая цел. След това вече ако имаш нещо конкретно неясно - питай и ще получиш смислени отговори. Иначе отговора на "въпроса", който задаваш в момента се побира в две-три дебели книги.

Голяма част от отговорите на въпросите ти се намират в следните т.нар. "дебели книги"- учебниците по ТОЕ за 9ти и 10ти клас и ТЗУ.А всички тези неща не може да се резюмират тука във форума в 2 реда и един пост и някой да ти клепне готовата схема и изчисленията наготово,просто защото си е доста труд,изчисления и е обесмиста цялата таз работа.
Другия вариант го знаеш-отиваш при някой и той ти ги прави всичките тези неща срещу известно количество финикийски знаци. Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lifestyle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 14, 2006 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не моля никой да го чертае , да ми смята изчисленията или нещо друго!!!!
Просто питам някой да си даде мнението,да каже как мисли че чертежа сте стане най добре, за това и показвам някакви схеми да кажат може ли от тях да стане нещо или не , а не само мозъци да изливат да съм седнел да чета , аз сам седнал и чета искам мнения на хора който разбират, за тва питам!!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 15, 2006 8:37    Заглавие: Отговорете с цитат

lifestyle, ако наистина си седнал да четеш - нямаше въпросите да ти бъдат такива!
Ти бъркаш самите понятия!
Върни се назад и си изясни кое какво е!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 15, 2006 10:40    Заглавие: Отговорете с цитат

lifestyle написа:
Аз не моля никой да го чертае , да ми смята изчисленията или нещо друго!!!!

Първо успокой тона и не се прави на ущипана госпожица!
Със първия отговор и линка към дипломната работа-темата беше приключена и нищо повече по нея нямаше какво да се каже-
там имаш,схеми,имаш формули,имаш всичко необходимо.Или както е казал Паскал-"На света има достатъчно светлина за тия дето искат да им е светло,и достатъчно мрак за тия дето не искат да им е светло"Idea
След този пост единственото което ти оставаше е да си помогниш малко сам,та да ти помогне и Господ.
Разбира се-ДА-форума е и за начинаещи.Но форума не замества
фундаменталните знания от елементарните учебници по Теоретични Основи на Електротехниката и ТЗУ Idea .
Или пак да си повторим "мозъците"-
trooper написа:

След това вече ако имаш нещо конкретно неясно - питай и ще получиш смислени отговори.

lifestyle написа:
Просто питам някой да си даде мнението,да каже как мисли че чертежа сте стане най добре,

Върху хартия с рапидограф..
lifestyle написа:
за това и показвам някакви схеми да кажат може ли от тях да стане нещо или не , а не само мозъци да изливат да съм седнел да чета , аз сам седнал и чета искам мнения на хора който разбират, за тва питам!!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Да бе да-всички ние дружно ти вярваме-
ако беше седнал да четеш въпросите ти нямаше въобще да са от този род,а щяха да са нещо смислено и конструктивно.
В изчисленията на такива мощни стабилизатори много би ти помогнала една светло-розова книжка с меки корици "Токозахранващи устройства"-валяше се по сергиите на площад "Славейков" имаше я и из интернет пространството,сканирана.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети