| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobrev Опитен потребител

Регистриран на: 12 Сеп 2004 Мнения: 187 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 8:23 Заглавие: Има и фалшиви |
|
|
| Не искам да те отчайвам но с една Toshiba имах същия проблем - оказа се фалшиф нов електролит, който бях сменил. Не ме питай как го намерих!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 18:02 Заглавие: |
|
|
Продължавам да се мъча без резултат.
Преди малко се сетих и му подадох сигнал по AV вход.и Картината и звукът са чудесни и не трепкат.Това може би ще ви помогне да ме насочите. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
Много странно ми се вижда, от тия хубави времена когато нямаше китайски ментета, телевизор с един и същи модел, да има различни шасита? Интересува ме от чужбина ли е внесен? Май е минавало нещо такова, но трябва да издирим схема, за да може да се коментира. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 20:00 Заглавие: |
|
|
| Не никак странно,особенно когато аз съм гледал IC 102 ,вместо IC1105,които се оказаха еднакви в този телевизор.Извинявам се грешката наистина е моя. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 12:17 Заглавие: |
|
|
| Смених кондензаторите в МЧУ и около тунера,нещата си останаха същите.Тогава подадох сигнал от външен тунер на входа на С 101 и набрах приграма и телевизорът си заработи нормално.Сега въпросът остава да разбера дали повредата е в тунера или някъде по АРУ.Нямам тунер в момента за смяна та се чудя дали мога нещо да измера. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 12:28 Заглавие: |
|
|
Това че като задържиш бутона за включване, и картината се оправя, не те ли навежда на мисълта че не е от тунера? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 13:06 Заглавие: |
|
|
| А,неполярните електролитни кондензатори/до сега не съм търсил такива,но гледам че в магазините има само отделни видове/ могат ли да се заменят с нещо? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 13:08 Заглавие: |
|
|
Връзваш два последователно с двойно по голяма стойност, но + с + или - с - . Надявам се, ме разбра! Но може и да се сложи обикновен, като провериш как е напрежението от двете страни на кондезатора. В повечето случаи, сериозните фирми се презастраховат с такива кондезатори. Между другото, кой кондезатор по схема набеляза? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 13:34 Заглавие: |
|
|
| C114 ,но смятам да подменя всичко свързано с АРУ-МА154 и др.А ако врътна малко R108,на какво ще се отрази? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 13:46 Заглавие: |
|
|
Както е видно от схемата, няма никакъв проблем да се сложи обикновен електролит, въпреки че е малко вероятно на този телевизор, и на това място да е дефектен кондезатора. Тримера го върти смело, няма да има проблем с настройката, даже и без апаратура. Много е важно според мен, да попиташ клиента, дали проблема се е явил след гръмотевица, или нещо такова? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|