Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Липсващ зелен цвят на монитор и опит за ремонт
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Съб Дек 16, 2006 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

И да я смениш,пак няма да се оправи..За 10-15 лева за ремонт задръсти форума с глупостите си.
Хайде сега да те светна,щото както гледам така и няма да се оправиш с този монитор
Около интегралната схема LM1203 има 3 броя еднакви керамични кондензатори светложълти на цвят 10 или 100 нанофарада не си спомням в момента,ще ги познаеш по това,че са свързани директно към краката /през един/-смени ги и трите и ще се оправи.
Успех
Draki
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 8:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Ех, защо винаги ще се намери някой, който да се изплюе. Но така е като ти е крива крушата в двора и всички круши ти изглеждат криви. А за господин "родения научен"...мерил съм ги тези кондензатори и са в час.
Поздрави
Борис
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 10:13    Заглавие: Ре: Отговорете с цитат

Draki написа:
Здравейте,
Ех, защо винаги ще се намери някой, който да се изплюе. Но така е като ти е крива крушата в двора и всички круши ти изглеждат криви. А за господин "родения научен"...мерил съм ги тези кондензатори и са в час.
Поздрави
Борис

Успокой топката. Никой не иска да те оскърбява.
За кондензаторите: "измерването" на такива кондензатори става чрез подмяната им с чисто нови. Ако все пак искаш да ги измериш, то методът е следния- взимаш един стрелкови волтметър, минуса - на минус , а с плюса му хващаш единия край на кондензатора, а другия край на кондензатора допираш до плюса на изправени 300 волта - стрелката на уреда трябва да мръдне и да се върне в изходно положение. Големината на отклонението на стрелката ще зависи от големината на капацитета му. Ако стрелката не се върне до нулата , това говоори за ликаж в него. Обхвата на стрелковия волтметър трябва да бъде 300 волта при първи опит, и в зависимост от отклонението започваш да превключваш на по малък обхват докато уловиш максимално допустимо отклонение на стрелката. Най точно и меродавно измерване се получава от стрелкови уред, на който напрежението в системата му се подава през пружинки, т.е. уреда да е с максимално малък импеданс(съпротивление) Такъв уред и този метод (а това е метод за измерване на кондензатори чрез заряд) трябва да има и да ползува всеки уважаващ себе си сервизант на каквато и да е електроника. Другата роля на тези "нискоомни" уреди е най-меродавната проверкана на полупроводникови P-N-P и N-P-N преходи, с използуването на омметъра на уреда.
С тези пояснения искам да допълня мнението си за незаменимостта на стрелковите уреди в тези поне два случая, (от една друга тема от "купувам - продавам").
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 10:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Draki написа:
Здравейте,
Поздрави
Борис

Господин "Родения Ненаучен",ако забелязваш във форума се отнасяме абсолютно толерантно с тебе-никой не те изпрати "На Сервиз" Arrow ,както става във 99% от темите писани от хора като тебе (демек чисто и просто клиенти,които като им четеш постовете разбираш,че нямат почти никакво понятие от техника,но напират).
Човека ти каза,каква ти е повредата,а ти вместо да му благодариш,рипна като ощипана госпожица!
Ще ползвам случая да се обърна към всички господа Клиенти тук във форума,които идват и първия им пост е "Изгоря ми .... как да го оправя?"
Между другото всички клиенти тук
страшно много напирате "кажи откво е тва","какво е изгоряло та прави така","напиши ми дипломната работа".Но вчера качих един списък със
20 книжки тук във форума,и предложих някой ако има мерак да пише коя иска да му я кача някъде-
прости и елементарни книжлета-за електролитния кондензатор,за закона на Ома,за полупроводниковите прибори,за елементарната полупроводникова схемотехника,въобще АБВ-то на електрониката.
въобще неща които в огромната си част са ви "темна е мъгла паднала"
Как един от вас не ме попита за някоя от тях-да прочете нещо елементарно,да се научи!Всяко иска наготово.Типичното българско ГОТОВАНСТВО Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Дек 17, 2006 10:48; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 10:47    Заглавие: Отговорете с цитат

За говорилнята ли ще ходи или катинара?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно се виждат излишните изречения и постове на тази страница.
Draki
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 16:18    Заглавие: Последен коментар Отговорете с цитат

Здравейте,
Не ми е целта тук да влизам в празнословия и да защитавам тези. Тук съм с идеята да получа допълнителна информация относно моя проблем. И ви благодаря наистина, че се отзовахте, защото не сте длъжни. Конкретния монитор съм го носил 3 пъти на ремонт и съм си плащал винаги. Той вече е остарял и реално ако го закарам в сервиз и дам едно 30 лв. ще платя 30% от цената на добър 17 инчов втора употреба. Още повече, че се ползва малко и предимно от майка ми. На всеки му е ценно времето и затова исторически се е доказало, че разделението на труда пряко влияе върху общата производителност. В случая обаче аз имам известни познания в областа, като веднага искам да подчертая, че те не са много големи и така нататък. Имам и свободно време. На база на това гледам хем да науча нещо ново, хем да спестя пари. Паралелно с информацията от вас си отворих и учебника на Шишков, за да си припомня как се измерват транзистори, после разрових и в Интернет и намерих някои постове, които ми послужиха. Тоест не съм чакал готово решение. Общо взето това е по тази тема. Край и точка.
Относно кондензаторите, аз конкретно ги измерих с мултимера си. Там има място за поставянето им. Мисля, че е достатъчно надеждно. Досега ги е мерило точно. Все още за мен най-вероятния проблем е интегралната схема.
Поздрави на всички
Борис
Върнете се в началото
Draki
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 18, 2006 12:17    Заглавие: Проблема е решен Отговорете с цитат

Здравейте,
Монитора вече работи и си има всички цветове. Проблема беше в интегралния предусилвател. Подмених го с LM1203 и всичко тръгна по мед и масло. Благодаря на всички за помоща ви. Наистина ми беше полезна и научих нови неща. Пожелавам на всички весели празници и дано свободната обмяна на опит и идеи в този форум да процъфти.
Поздрави
Борис
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 18, 2006 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Е разгеле ,тоя е най зеления монитор дето стана Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети