| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nightmare Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 13:42 Заглавие: Парното на колата |
|
|
Здравейте !!!
Някой може ли да ми даде акъл ... как да изчистя варовика, който се е насъбрал в радиатора (на парното) на колата ... че едвам, едвам духа топло
Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 16:14 Заглавие: |
|
|
аз бях чувал че използват "цвик" или отпадния продукт от киселото мляко .. след като съберат изварата примерно остава една мътна вода от млякото ... обикновенно от мандрите я хвърлят или я дават на прасета не знам ще видя дали някой знае нещо повече по въпроса _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 16:54 Заглавие: |
|
|
| Оцетът най-добре разтваря варовикът. Оцетната киселина взаймодейства със калциевият карбонат и го разтваря. Можеш да пробваш със разтвор на оцет и вода. Не е задължително обаче да има варовик във системата. Може просто радиаторът да се е затлачил. Ако си го свалил вече и си го измил и е изтекла доста мръсотия от вътре може просто това да е бил проблема. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 17:04 Заглавие: |
|
|
sheki, добро чувство за хумор, самоче цвика го давах, на нещо което от вчера ми е във фризера  |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 20:47 Заглавие: |
|
|
| Не аз съм виждал да използват цвик за тази цел , само , че не знам какъв е ефекта от цялата работа.Кара се около седмица с него и се източва. |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 20:54 Заглавие: |
|
|
Цвик от крава,овца или коза !!!!!!!!!!! _________________ Skype - danco64 |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 0:35 Заглавие: Парното на колата |
|
|
Слагаш две три бутилки оцет в радиатора караш така една две седмици-после точиш и ще видиш каква боза ще изтече.Пробвал съм. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 8:55 Заглавие: |
|
|
| Nightmare написа: | sheki, добро чувство за хумор, самоче цвика го давах, на нещо което от вчера ми е във фризера  |
Може ако си по млад това да не ти е ясно.Но това е пак вид киселина и върши добра работа. С оцета също.Но тук каналчетата са по финни и ако не стане по добре да се потърси ново радиаторче от друга кола. Между другото колко градуса ти държи антифриза ??? Данеби колата да не загрява достатъчно от термостата ??? _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 10:26 Заглавие: |
|
|
| Варовик се натрупва в радиатор на кола чиято вода се източва,и на другия ден се налива друга,а в нормални условия като се употребява антифриз няма откъде да дойде варовик,а се събира обикновена ръжда и част от антифриза която става на кал,и само промиване с топла вода е достатъчно,с оцета може да си отвориш по-голяма работа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 12:52 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Може ако си по млад това да не ти е ясно.Но това е пак вид киселина и върши добра работа. С оцета също.Но тук каналчетата са по финни и ако не стане по добре да се потърси ново радиаторче от друга кола. Между другото колко градуса ти държи антифриза ??? Данеби колата да не загрява достатъчно от термостата ??? |
Загрява си нормално .... термостата е шес
Казаха ми, че може да има въздух и от там да идва проблема .... дали ? |
|
|
 |
|