| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 12:53 Заглавие: |
|
|
А за каква кола става въпрос ?
И само в радиаторчето на парното ли има варовик (предполага се че има или има със сигурност ) ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 20:57 Заглавие: |
|
|
| Първо опитай да обезвъздушиш системата.Препарати се продават на много места-Билла,ОМВ,Лукойл.Германски препарат струва в Билла около 8 лв. на фирмата Лики Моли.Чети хубаво на етикета,защото има такива препарати за запушване на течащи радиатори и препарати за почистване на охладителната система.Приликата е че се сипват в охладителната система. |
|
|
 |
Nightmare Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 21:19 Заглавие: |
|
|
Варовик има - свалям съм го радиатора. Но със такива препарати, дето се наливат и трябва да карам с тях не искам да опитвам. Понеже големия сълзеше и наливах от тези добавки, които са за течове. Та ме е страх да не вземе пак да сълзи, че ....... лошо.
Та за системата как да я обезвъздуша ? ... като я напълня ... паля колата ... доливам .... и толкоз - така действам аз. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 21:29 Заглавие: |
|
|
| моя съвет е -само нов радиатор,на някой модели във тръбичките на радиатора има усукани шинички ,които служат за по-добър топлообмен и няма начин да ги отпушеш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 22:17 Заглавие: |
|
|
| stefp написа: | А за каква кола става въпрос ?
И само в радиаторчето на парното ли има варовик (предполага се че има или има със сигурност ) ? |
Става въпрос за москвич алеко.
| zapad написа: | | моя съвет е -само нов радиатор,на някой модели във тръбичките на радиатора има усукани шинички ,които служат за по-добър топлообмен и няма начин да ги отпушеш |
При него дали има такива шинички ? |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
Мисля че за соц. возило цената на нов няма да е космическа Но може и втора ръка  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 10:58 Заглавие: |
|
|
| Nightmare написа: | Варовик има - свалям съм го радиатора. Но със такива препарати, дето се наливат и трябва да карам с тях не искам да опитвам. Понеже големия сълзеше и наливах от тези добавки, които са за течове. Та ме е страх да не вземе пак да сълзи, че ....... лошо.
Та за системата как да я обезвъздуша ? ... като я напълня ... паля колата ... доливам .... и толкоз - така действам аз. |
Напиши най-после каква е тая кола.Ако е западна за всеки модел може да има по няколко обезвъздушители-особенно на френските.
А иначе обезвъздушаването става при нормално загрял и работещ двигател и пуснато парно отвиваш обезвъздушителя(ако има).Ако има разширителен съд,който е свързан с радиатора може да повдигнеш с крик(или качваш на по-високо предната част),за да може въздуха да излезе през радиатора,а оттам и през разширителния съд. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 11:06 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov написа: | | Напиши най-после каква е тая кола.Ако е западна за всеки модел може да има по няколко обезвъздушители-особенно на френските. |
Май не четем, а само пишем:
| Nightmare написа: | | Става въпрос за москвич алеко. |
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 14:11 Заглавие: |
|
|
| Дам ... аз написах марката и модела ... какъв ще е съветът ти за това возило ... да качвам предницата на високо ли ? Или има някакъв друг начин ? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 20:20 Заглавие: |
|
|
| Nightmare написа: | | Дам ... аз написах марката и модела ... какъв ще е съветът ти за това возило ... да качвам предницата на високо ли ? Или има някакъв друг начин ? |
Откачи разширителния съд, запали двигателя и го вдигни нависоко. После развий пробката за обезвъздушаване и я завий докато спрат да излизат мехури въздух. Нещо такова.  |
|
|
 |
|