Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Геометрични изкривявания на растъра при DAEWOO DTF-2950-100D
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
СтоянТ
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 14:08    Заглавие: Геометрични изкривявания на растъра при DAEWOO DTF-2950-100D Отговорете с цитат

Имам телевизор DAEWOO DTF-2950-100D 29" 100 Hz NeoSlim кинескоп но забелязах, че в лявата част на екрана при изображение на вертикални линии същите не са вертикални, а с около 1 см в средата са извити към центъра (или обратно горния и долния край са на ляво), нещо като дъгообразни и в долната лява част буквите на надписите (субтитри например) не са чисти както в средата, а са леко оцветени с друг цвят демек както му казвате там сходимостта не е таман. Не е от намагнитване, слагал съм го на други места все тая, размагнетизирвал съм го със спиране от щепсела и пускане, но това не се управя. Имам чувството че не е регулиран както трябва. Телевизора е в гаранция. Та въпроса е това оправимо ли е да го нося в сервиза или що да сторя?
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се в сервиза ще трябва да се носи.Това е дефект който може и да не се отстрани с настройки а да е кинескопа причината ,но чак пък един сантиметър несходимост.Интересно ми е това изведнъж ли се появи или сте го забелязали известно време след като сте погледали т.в.то
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
СтоянТ
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Не става въпрос за 1 см несходимост а за геометрично изкривяване на образа в лявата част на екрана тип бъчва. Несходимост (такава разбирам когато трите лъча не съвпадат на определена точка) има само в лявата долна част на екрана, забележима само при надписите, буквите не са чисто бели както в средата а с нюанс майче леко в червено. А иначе, ако човек не се вгледа това не може да се види, особено да видиш геометричните изкривявания трябва изображение нещо като решетка. При покупката ти пускат някой канал, гледаш ама какво виждаш за краткото време в което ти правят демонстрация? А мисля трябва да пускат изпитателни таблици, човек да види сходимост, чистота на цвета, геометрично правилно разположено изображение, баланс на черно бялото изображение и пр. Търговците ни претупват набързо и после се чудят защо сервизите са пълни с рекламирани телевизори. Телевизора е от Техномаркет.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Стояне прав си за всичко това,но те ако ти пускат всички тези неща и покрият критерия ти за качество според мен няма да продадът нито един телевизор.Ако не те дразни гледай си го така .За цената м/у 600-800 лв аз не съм виждал т.в. което да няма по нещичко по кюшетата на кинескопа.М/у другото тук има една голяма тема "Избор на телевизор",прочети я и може би ще бъдеш по наясно с нещата.В къщи т.в.то което гледам е по същия начин,но се свиква.И преди го бях писал този цитат"индианците който живеят край водопада не чуват шума на водопада" Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
СтоянТ
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Много хубав цитат, прав си че купуваме по евтиничко, ама всеки се простира според чергата си, пък иска да има нещо по така освен старото HITACHI. Не че не мога да го гледам така, но попитах вас специалистите оправимо ли е поне отчасти. Пък и се питам защо трябва да свикваме с порядки налагани ни от търговците и да блеем като електорално стадо. Явно до там сме я докарали. Добре че поне образите не са надолу с главата та да свикваме да гледаме на челна стойка. Това в кръга на шегата.
Върнете се в началото
СтоянТ
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак пиша по темата защото ми е любопитно все пак да знам някои неща. Значи наблюдавайки изображение тип решетка, виждам следното, в средата на екрана линията е вертикална, колкото се върви към левия край толкова линиите се изкривяват в тип бъчва с изпъкналото насочено към центъра на екрана. Горе и долу вляво е нормално, изображението е центрирано спрямо рамката на кинескопа, това изкривяване е най силно в посока ляво център на кинескопа, нещо като дъга ето така I)))IIIII. Та съм любопитен това дефект на кинескопа ли е или е от настройките и може да се регулира, не че ще стане идеално, но поне отчасти защото е доста дразнещо при някои изображения, в които има вертикални линии. Все пак дефекта е видим и не е нормално да е така, колкото и телевизора да не е кой знае какво качество. Мисля,че има допустими норми за изкривявания ама тези май са доста над допустимото над 1 см в най лявата част. Питам защото мога да върна телевизора и да взема нов, или да го дам на сервиза да го регулират ако е възможна такава настройка.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай го в гаранционния сервиз да ти го отрегулират.Не е нещо непоправимо и проблема не е в кинескопа.
СтоянТ
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Bojilov така и ще сторя.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 19, 2006 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Kolega ,ako moje6 spodeli kakwo stana sled pose6tenieto ne serviza, ,, aznapravo se ot4aqh,
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Дек 19, 2006 23:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Май така са си всичките такива телевизори ( 29'' DAEWOO) И на мене един комшия ми се оплакваше от лоша геометрия и разходимост и ме вика една вечер да му се вглеждаме и двамата на телевизора (да му намерим още кусури та да има за кво да го е яд Laughing )
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети