| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kkk352 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 17:35 Заглавие: Купувам модем поддържащ Caller ID |
|
|
| Няколко програми предлагат възможност да те информират кой те търси по телефона, но всички искат такъв модем. Не мога да го намеря никъде. Помощ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 19:17 Заглавие: |
|
|
| Трудно ще ти бъде. Аз търсих такъв повече от една година, защото модели които би трябвало да имат идентификация на търсещия абонат идват тук с орязани възможности. Предполагам че търговците са ги поръчвали така, за да са по-евтини, а пък клиентите от своя страна не се интересуват от това ценно качество. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 19:50 Заглавие: |
|
|
| Благодаря. И все пак ти намери ли? АЗ не знам дори каква марка да търся. Или може би всеки производител пуска и модели и с тази възможност. А имаш ли представа дали не може да се мине без такъв модем - за моя случай де |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 9:37 Заглавие: |
|
|
| Разбира се че всички производители имат такива модели. Аз намерих на Acorp - M56PIH. Виждаш описанието на чипа дали поддържа CallerID и ако е така виждаш дали не липсват елементите, които подвеждат сигнала от линията към чипа преди затваряне на линията още докато звъни, защото идентификацията се подава от централата между първото и второто позвъняване. Ако и това е направено остават само настройки на командите, но те обикновенно се правят от самия софтуер който ще ползваш. |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 10:07 Заглавие: |
|
|
В клуб БТК има доста теми относно Caller ID. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
Draki Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 11:43 Заглавие: Наличен модем |
|
|
Здравей,
Мисля, че имам такъв модем, какъвто ти трябва. Модема е вътрешен PCI. Чипа е на Моторола 62412-51. Не успах да намеря спецификацията на чипа, но доколкото разбрах той се използва в SM56(softmodem) сериите на Моторола. Модема има отзад букси за микрофон и спийкър. Предполагам, че се води войс модем, а в спецификацията на Моторола пише, че те поддържат Caller ID.
Спецификацията е тук:
http://share.bol.bg/download/zOpSabW86e
Ето и ръководството за потребителя:
http://share.bol.bg/download/0zPz2J04ts
Това е снимка на самия модем:
http://share.bol.bg/download/e4L1TZQf4q
Виждам от профила ти, че си като мен от Бургас. Ако искаш взимаш програмата и идваш да пробваме дали модема поддържа тази функция. Има драйвери в Интернет за 98,2K,XP,Linux.
Можеш да се свържес с мен чрез ICQ:73933129, Skypе:drelka_83, mail:[email protected]
Поздрави и весели празници
Борис |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 22, 2006 9:49 Заглавие: |
|
|
| Най добре е директно да запиташ чипа дали поддържа идентификация - отваряш хипертерминала, пишеш команда at+vcid=? Отговора трябва да съдържа 1-ца, това е нашия стандарт. |
|
|
 |
|