Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

питане за принтер

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Сря Дек 20, 2006 15:08    Заглавие: питане за принтер Отговорете с цитат

Принтера ми е HP Deskjet660C, свъпши му черното мастило и при опит за пълнене скапах главата (HP51629A). Сега не иска да печата и цветно. Мисля да си купя нова черна глава (57лв.), обаче не съм сигурен дали не се е скапал и принтера и ако сложа нова глава да продължи да не иска да работи. Та моля ако някой колега се е занимавал с такива принтери да каже дали не съм скапал и принтера...
Не искам да си вземам нов за 80лв. и с глава с 5ml мастило - тази е 40ml и досега съм карал с нея повече от 2 год. щото нямам кой-знае какво за печатане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tvservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 20, 2006 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Нормално е когато едната глава не е в ред, да не иска да работи и с другата. При включване принтера си парви самодиагностика и ако нещо не му е наред, не тръгва изобщо.
lz3dq
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 20, 2006 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

поробвай да махнеш черната или само с нея, да видиш дали ще тръгне. Би трябвало според мен и само с черна да работи /или цветна/. И как точно не работи?
(")_(")
Върнете се в началото
D.Kolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Сря Дек 20, 2006 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

принтера вероятно не е скапан , но как успя да повредиш главата Laughing .

ако не ти се дават 60 лева за оригитална , може да вземеш заместител примерно на инктек , под 30 лева са и изпълнението е същото.
Върнете се в началото
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Чет Дек 21, 2006 9:22    Заглавие: Отговорете с цитат

lz3dq написа:
поробвай да махнеш черната или само с нея, да видиш дали ще тръгне. Би трябвало според мен и само с черна да работи /или цветна/. И как точно не работи?

Включва се нормално и като дам принт на документ светодиода мига сякаш го приема за печат и остава така (поне 5-10мин). Пробвал съм и със сложена черна и с махната - все тая. Не тръгва и хартията... А успях да я скапя защото по невнимание бях изцапал част от контактната повърност на главата с мастило при зареждането - тръгна, отпечата 2 страници с лошо качество и умря Evil or Very Mad Търсих да намеря такава глава за проба, но не открих...
Върнете се в началото
lz3dq
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 21, 2006 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм сигурен, че проблема може да е само в главата. Ако не си го ползвал доста време виж направляващата на каретката дали е мазна, да не връща грешка докато я раздвижва и инициалира. А и друго - кадето са бутоните доло вътре като погледнеш има един механизъм за почистване на главите. Виж дали го движи - ако не, или има исъхнало мастило и го почисти или е счупено едно зъбно колело, вече следствие на исъхналото мастило Laughing дефект на доста от тези модели.
Дано съм бил полезен.
(")_(")
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети