| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 22:36 Заглавие: Отклонителна система за NEC CT-2051SK |
|
|
Телевизор NEC CT2051SK вероятно шаси PWT101A прогоряла отклонителна система тип В4808010 кинескоп A48JRK10X произведен Тайван.Моля за съвет за удачна замяна и дали този кинескоп е 110 или 90 градуса ???Шииката е тясна съпротивления 13 ома и съответно около 4 ома.Как мога да позная на магазина например коя система е за 110 и коя за 90 градуса ??Блогодаря предварително  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 23:08 Заглавие: |
|
|
Аз лично не съм виждал по магазините да продават отклонителни бобини. По принцип всяка отклонителна бобина си върви в комплект с кинескопа и обратното. В смисъл, че всяка бобина е изчислена според схемното решение на телевизора и е навита според вида и модела на кинескопа.
Иначе бобината може да се сменя, аз също съм го правил десетки пъти, но винаги се съобразявам с градусите на отклонение на лъча на кинескопа (това е задължително), както и с броя и дебелината на намотките и омическото им (разбирай индуктивното) съпротивление. Нека да ти припомня, че намотката за хоризонтална развивка акумулира енергия, с която захранва ТХО-то на телевизора. От количеството на тази енергия зависи целия режим на телевизора, всичките вторични напрежения, включително и отоплението на кинескопа.
Преди 10-15 години се намираха тук-там телевизори с размер 20 и 21 инча, на които кинескопите бяха 110 градусови. Сега всички телевизори до 25" са с кинескопи 90 градуса.
Ето и съвета ми накрая:
Намираш бобина за кинескоп с тънка шийка (може и да е от 14"), но намотките да са със същото, или поне близко съпротивление. Монтираш я на телевизора и коригираш хоризонталния и вертикалния размер на картината ако се наложи. Ако си перфекционист, можеш да си поиграеш с магнитите на шийката на кинескопа за да изчистиш екрана от цветни петна и да направиш сходимостта на трите цвята. След което ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измерваш колко волта е отоплението на кинескопа, защото ако е извън границите на 6-6,3 волта ще се изтощи много бързо. Ако не можеш да намериш такава бобина, обади се, аз ще ти пратя една подарък. Ще си платиш само транспорта по СПИДИ. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 7:16 Заглавие: |
|
|
| Сашо заповядай при мен .Имам и ще ти дам.Коцев. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 23:34 Заглавие: |
|
|
А случайно на някой да му се намира за проджда кинескопче А48 дебела шийка за продажба може и бартер за 21''. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2004 23:41 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | | А случайно на някой да му се намира за проджда кинескопче А48 дебела шийка за продажба може и бартер за 21''. |
Аз имам такъв кинескоп "Самсунг", почти нов - от гаранционен телевизор.
Ако ти се дават 60 лева, получаваш го. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 10:17 Заглавие: |
|
|
| Имам А48AAB13X02 , а ми трябва А51EAL55X13 или подобен.И двата са с "нормална" шийка (като на Електрон). Втория е малко по-плосък. |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 10:47 Заглавие: Отклонителна с-ма за NEC |
|
|
| Здравей Сашо!Колегите бяха много изчерпателни в отговорите си,но ако позволиш и аз да добавя.Случвало ми се е много пъти да заменям откл. с-ма.Съжалявам ,че нямам такава в наличност да ти изпратя,но ако намериш и сравниш съпротивленията на намотките,и се окаже,че вертикалната е с много по-голямо или по малко,то обърни внимание на свързването на двете верт.откл.бобини,тъй като в някои модели са свързани последователно,а в други паралелно.Също е важно началото и края да не се разменят при евентуално преустройство.Ако нач. и край са разменени няма да имаш верт. развивка.Всичко това ти го пиша ,ако след монтирането на новата с-ма имаш проблем с верт. размер.Аз самия имах такъв проблем миналата седмица,който както вече ти писах не е никакъв проблем след съотв.преустройсто .Отклонителни системи както писа колегата на магазин трудно можеш да откриеш,но знам,че колегите от гр.Стара загора ф-ма"ЕЛЕКТРОН-М"имаха за продан и ако още имат биха могли да тиизпратят.Цената беше 10.00лв.+доставката.Телеф.е 042672057.Успех |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2004 22:08 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички взели отношение по темата.Колегата КОЦЕВ ми отслужи с една система която ми свърши отлична работа. Настройката на размерите чистотата на цвета и сходимоста се получиха без особени затруднения.Всички вторични напрежения от ТХО са в норми. Успех на всички  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|